tipsol

2018.06.04. 11:30

Az ittas és bódult vezetőket szűrik ki az ellenőrzés alatt

Hétfőn hajnali 5 órakor kezdődött egy nagyszabású közlekedésbiztonsági akció a Kiskunmajsán, a Félegyházi úton.

Tapodi Kálmán

Hasonló típusú ellenőrzésekre június 4-10. között bárhol lehet számítani az országban. Ugyanis a magyar rendőrség is csatlakozott a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) nemzetközi akciójához, melynek célja ezen a héten az „Alcohol & Drugs” ellenőrzés az ittasan, illetve bódult állapotban vezetők kiszűrésére. Nem hivatalos információnk szerint, a hét már több Kiskunmajsán áthaladó autós számára rosszul indult, mert fennakadtak az ellenőrzés során.

 

A TISPOL egy-egy konkrét hetet jelöl meg az ellenőrzések végrehajtására, ezen belül a tagállamok eldönthetik, hogy a lehetőségeiknek és sajátosságaiknak megfelelően milyen időtartamban szervezik meg saját ellenőrzéseiket. Idén összesen 9 ilyen akciót tartanak, a most kezdődött fokozott ellenőrzés a negyedik.

Az ellenőrzések a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtő szabálytalan járművezetői magatartások ellen irányulnak. A nemzetközi közúti ellenőrzések eredményeit és tapasztalatait az egyes rendőri szervek értékelik, majd az adatokat a TISPOL részére elektronikus úton továbbítják. A beérkező adatok alapján a TISPOL európai szintű összesítést végez, és az eredményekről tájékoztatja a tagállamokat, valamint az Európai Bizottságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában