szalkszentmárton

2018.06.20. 16:51

A szalkszentmártoni bányatavaknál lehet VV Fanni holtteste az FBI szerint

A tavaly novemberben eltűnt Novozánszki Fanni keresésébe nemrég az FBI is beszállt. A nyomozók úgy vélik, hogy a korábban már átkutatott szalkszentmártoni bányatavakhoz vezetnek a nyomok.

Forrás: ORFK

Fotó: H. Szabó Sándor

Az egykori valóságshow-hős, a VV Fanniként ismert Novozánszki Fanni tavaly november 20-án eltűnt egy budapesti albérletből. A lakóház kamerafelvételeinek tanúsága szerint B. László cipelte le a ház mélygarázsába és tuszkolta be az ott parkoló bérelt autójába az alélt lányt, aki azóta nem adott életjelet magáról. A kocsiban gyanús eszközök és vérnyomok mellett egy kötelet is találtak a nyomozók, rajta Fanni és B. László DNS-ével. A dunaújvárosi férfi tavaly november 27-e óta az ügy egyetlen gyanúsítottja, akinek legutóbb 2018. augusztus 27-ig hosszabbították meg az előzetes letartóztatását – írja a Magyar Idők.

A hatóságok az ország egész területén keresték a lányt, illetve a holttestét, de a kutatások eddig nem jártak eredménnyel. Nemrég az FBI is beszállt a keresésbe. A Szövetségi Nyomozó Iroda két munkatársa úgy véli, a nyomok egyértelműen egy korábbi helyszínre, a már átkutatott szalkszentmártoni bányatavakhoz vezetnek. Erről korábban a gyanúsítottat, B. Lászlót is kikérdezték, aki akkor azt állította: csupán munkaügyben volt a környéken – írta a Magyar Idők a Bors.hu cikkére hivatkozva.

A férfi rendszeresen járt Dunavecse felé, mivel hajók minőség-ellenőrzésével foglalkozott – mondta a Borsnak Brodmann Péter, a gyanúsított korábbi védője. Az FBI a mobiltelefonja alapján mérte be, merre járt a férfi. Míg B. László azt mondta, hogy Dunavecse után fordult vissza, addig az FBI adatai szerint Szalkszentmártonnál tette ezt, ahol bányatavak is vannak – részletezte. Ezt bizonyítja egy biztonsági kamera felvétele is, amely szerint több mint fél órát időzött itt VV Fanni feltételezett gyilkosa.

A búvárok korábban már átkutatták a bányatavakat, sőt a gyanúsítottat is kivitték a helyszínre, hogy kikérdezzék. Novozánszki Fanni eltűnésekor reggel 7 és 8 óra között járt arrafelé.

Korábban már átkutatták a bányatavakat, de nem találtak semmit sem
Fotó: H. Szabó Sándor / ORFK

Nemrég a gyilkossággal gyanúsított férfi és a lány egyik barátnőjének szembesítése is megtörtént, aki egyébként fontos szereplője lehet a gyilkosságnak. Az egykori MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt állítása szerint ugyanis azért nem hívta a mentőket, amikor megtalálta az ájult VV Fannit, mert a lány barátnője lebeszélte róla, mondván: vigyék el egy olyan helyre az eszméletlen lányt, ahol már várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában