Lezárt akta

2018.03.23. 21:04

Más adataival igényelt okmányokat egy mélykúti férfi

Tavaly szeptemberben igényelt okmányokat más nevére egy mélykúti férfi a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalánál. A hivatal képviselője tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon, miután felmerült a gyanú, hogy az igénylő nem azonos azzal a személlyel, akinek az adatait megadta.

Petőfi Népe

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalánál tavaly szeptember 22-én megjelent egy férfi és az ott dolgozó ügyintézőnél saját részre három okmányt igényelt.

A Bajai Járási Hivatal az igénylést befogadta, a lakcímkártyát a helyszínen ki is állították. A férfi azt a személyazonosító igazolványt és útlevelet, amelyek helyett újat igényelt, azonban nem tudta bemutatni, így azok körözését elrendelték.

Az ügyfél távozása után végrehajtott ellenőrzés alkalmával felmerült a gyanú, hogy az igénylő nem azonos azzal a személlyel, akinek az adatait az okmányok gyártásához bediktálta, ezért az okmányok elkészítését felfüggesztették. A hivatal képviselője feljelentést tett a Bajai Rendőrkapitányságon.

A nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőt, akinek tartózkodási helye ismeretlen volt, így ellene elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség. A 42 éves mélykúti férfit idén január 31-én Kiskunhalason elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki közokirat-hamisítás bűntett és személyes adattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bajai rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában