lezárt akta

2018.03.08. 16:45

Közel húsz helyen vásárolt a lopott bankkártyával a tolvaj

Lopott bankkártyával indult el barátjával vásárolni a tolvaj még tavaly. Kiderült az is, hogy a nő korábban testvérével egy idős nőtől is lopott. Az ügyet most zárták le a rendőrök.

police.hu

Forrás: pixabay.com

Egy 50 éves bajai nő tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon tavaly szeptemberben, mert vásárlás közben a bevásárlókocsiból ellopták az irattartóját, amelyben okmányok és két bankkártya is volt.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az irattartót egy 38 éves nő lopta el, aki halasi barátjával összesen 17 helyen használta fel a kártyákat, mire a sértettnek sikerült letiltatnia azokat.

Az is kiderült, hogy a nő és 32 éves testvére néhány hónappal korábban trükkös módszerrel egy ismerősüktől mobiltelefont és táblagép lopott. Az idős asszonyhoz úgy jutottak be, hogy vizet kértek tőle, majd a sértett figyelmét elterelték, és így vették magukhoz az asztalon lévő eszközöket.

A gyanúsítottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták. Az ügyet a napokban lezárták, és vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.

Képünk illusztráció!

Forrás: pixabay.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!