lezárt akta

2018.03.29. 12:16

Kötélmászás közben esett le a lány – az iskola gondnoka lehet a felelős

A rendőrség lezárta azt a 2016-os ügyet, ahol egy lány érettségi vizsga közben esett le a kötélről egy kecskeméti gimnáziumban

police.hu

Forrás: Shutterstock.com

Frissítve: A rendőrség korábbi közleményében tévesen szerepelt az a megállapítás, miszerint a tanár felelőssége állapítható meg. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint az iskola gondnokának a felelőssége állapítható meg, így a nyomozó hatóság a gondnokot hallgatta ki gyanúsítottként.

Az egyik kecskeméti gimnáziumban 2016. júniusában testnevelés érettségi vizsgát tartottak. Az egyik tanuló gyakorlatának elvégzése során a mászókötéllel leesett, mert a kötél visszabomlott. A lány a baleset során könnyű sérülést szenvedett.

Az igazságügyi munkabiztonsági szakértői véleménye alapján a baleset bekövetkezésével kapcsolatban az iskola gondnokának felelőssége állapítható meg (a korábban tévesen közölt tényekkel szemben, miszerint a tanár a felelős – a szerk.). A munkaköri leírás alapján a munkáltató a 63 éves férfinek a sporteszközök folyamatos balesetvédelmi ellenőrzését határozta meg, de ez nem valósult meg. Így foglalkozás körében elkövetett szabályszegés a balesettel közvetlen ok-okozati összefüggésben van, és a baleset bekövetkezésének elsődleges okaként határozható meg.

A nyomozók az ügyet a napokban lezárták, és azt iratokat vádemelési javaslattal küldik meg a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!