cserbenhagyás

2018.02.24. 09:44

A tiszaalpári baleset elkövetője és áldozata is szabálysértést követett el

Egy biciklis és egy elektromos kerékpáros ütközött össze pénteken Tiszaalpáron. A biciklis cserben hagyva a súlyosan megsérült tornádóst, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

police.hu

Forrás: police.hu

Tiszaalpár külterületén, Nyárlőrinc irányába közlekedett egy 18 éves férfi pénteken 4 óra 40 perckor kerékpárral. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Szőlőhelyi tanyák közelében ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy 19 éves férfi által vezetett elektromos kerékpárnak, és mindketten elestek. Az elektromos biciklivel közlekedő sofőr az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett, ám a baleset másik résztvevője anélkül haladt tovább, hogy segítségnyújtási kötelezettségének eleget tett volna.

A kecskeméti rendőrök néhány órán belül beazonosították és elfogták a tiszaalpári kerékpárost, akit segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A kétkerekűek lámpával nem voltak felszerelve, illetve egyik férfi sem viselt fényvisszaverő mellényt, amit lakott területen kívül kellett volna hordaniuk, szabálysértést követtek el.

Forrás: police.hu

A kerékpárokra a láthatóság miatt fel kell szerelni:

- előre egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpát,

- hátra egy piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpát,

- elöl egy fehér, hátul egy vagy két piros színű, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú fényvisszaverőt,

- legalább az első keréken, legalább két darab, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverőt (küllőprizmát).

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!