kecskemét

2018.02.12. 13:25

Rendőrség: emberi mulasztás történt a kecskeméti gyalogosgázolásnál

A nyomozás jelenlegi adatai szerint nem technikai okból, hanem emberi mulasztásból következett be a baleset – közölte szerkesztőségünkkel a rendőrség a múlt szerdai tragikus kecskeméti gyalogosgázolás kapcsán.

Hraskó István

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt héten szerdán este egy autóbusz halálra gázolt egy fiatal nőt Kecskeméten, a Piaristák terén. A rendőrség eddigi tájékoztatása szerint 18 óra 25 perckor a menetrend szerint közlekedő helyi járatos busz „haladása során a jelzőtáblával és útburkolati jellel ellátott kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve – eddig tisztázatlan körülmények között – elütötte az ott közlekedő 23 éves gyalogost”. A baleset során a kecskeméti nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A tragédiához vezető okokat azóta is sokan találgatják a beszélgetésekben és a netes fórumokon. Vasárnap este lezajlott  a baleset rekonstruálása a helyszínen, emiatt újra megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot. Egyrészt arról kértünk tájékoztatást, egy ilyen rekonstruálás hogyan zajlik, milyen szempontokra figyelnek ilyenkor? De azzal kapcsolatban is kértünk információt, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint mi okozta a balesetet, milyen körülmény járult hozzá a legnagyobb mértékben? Megkérdeztük, kit terhel a felelősség a baleset bekövetkezéséért és hogy szerepet játszott-e a balesetben a gyalogos-átkelőhely esetleges nem kellő mértékű megvilágítása (mert ez is gyakran előkerül a netes hozzászólásokban).

– A nyomozás jelenlegi adati szerint nem technikai okból, hanem emberi mulasztásból következett be a baleset. A folyamatban lévő nyomozásról jelenleg nem áll módunkban egyéb információt közölni – közölte Hürkecz Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Még keresik a szemtanúkat

A kecskeméti rendőrök kérik, hogy elsősorban a buszon utazó két fő, a balesetet megelőzően az átkelőn közlekedő kerékpáros, valamint a gyalogos-átkelőhely előtt megálló gépkocsivezető, továbbá a baleset szemtanúi, jelentkezzenek személyesen a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, vagy hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik