Előrejelzés

2023.02.04. 07:10

Marad a szeles, csapadékos időjárás szombaton Bács-Kiskunban

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie szombaton.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

A köpönyeg.hu szerint észak felől csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordul elő eső, havas eső, majd délután már hózápor fordulhat elő. Nagy területen fokozódik viharossá (60-90 kilométer/óra) az északi, északnyugati szél. A Bakonyban erősen viharos (90-100 kilométer/óra) lökések is lehetnek! 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Mint írják, erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában