Bács-Kiskun

2023.02.16. 07:22

Akár 12 fok is lehet csütörtökön

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie Bács-Kiskunban.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A koponyeg.hu szerint csütörtök reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely a délelőtt folyamán nagyrészt megszűnik, de a Dunántúlon és északkeleten lehetnek tartósabban párás, borús területek. Máshol többórás napsütés várható. Nem lesz csapadék. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Mint írják, fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai- és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!