Átadó

2024.05.23. 19:46

Új üzemet avatott a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft. – galériával, videóval

A hazai piac egyik vezető szigetelőanyag-gyártó és -forgalmazó cége új lépést tett a piacbővítés irányában. A kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft. egy uniós projekt keretében, mintegy hárommilliárd forintos beruházással új üzemet avatott csütörtök délután.

Barta Zsolt

Sikeresen befejeződött Kecskeméten az EPS polisztirol-gyártó és EPS polisztirolhulladék-átvevő és -újrahasznosító üzem építése. Ennek ünnepélyes átadása történt meg csütörtök délután. A beruházó a Hőplusz Rendszer Kft., amely 4400 négyzetméteres üzemet hozott létre, továbbá új gyártástechnológiát is beszerzett. Minderről azon az átadón beszélt Deutsch Endre, a családi vállalkozás cégvezetője, amelyet az új csarnokban rendeztek. A cég alapítói erre meghívták a társaság üzletfeleit, illetve a város közéleti személyiségeit is. 

Hőplusz Rendszer Kft., üzem, avató, beruházás
Magasabb sebességbe kapcsolt a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft.
Fotó: Barta Zsolt

Az igazgató rövid ismertetőben elmondta, hogy az egész beruházás mintegy közel hárommilliárd forintba került, ennek jelentős része a magyar kormánynak és az Európai Unió egyik pénzügyi projektjének köszönhetően jelentős támogatásban részesült. A kedvezményezett, egy uniós projekt keretén belül 1,284 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert. A Hőplusz Rendszer Kft. a Széchenyi Terv Plusz keretében a „Zöld nemzeti bajnokok” felhívásra nyújtotta be az „EPS Polisztirol Gyártó és EPS Polisztirol Hulladék Átvevő és Újra hasznosító Üzem” című projektet és nyerte el a döntnökök tetszését. Így jöhetett létre egy új üzem közel egy év alatt Kecskeméten, a Mindszenti körúton.

A vendégek előtt az üzletember elmondta, hogy a vállalkozás száz százalékban magyar tulajdonú, és a beruházás eredményeként 400 ezer köbméterre nő a jövőben majd a kibocsátott termék mennyisége. Megemlítette, hogy a fejlesztési terület 18 409 négyzetméter, itt épült fel a 4400 négyzetméteres gyártó- és tárolóüzem, a hozzá kapcsolódó kiszolgálóegységekkel.

A beruházó új, világszínvonalú gyártógépsort is beszerzett. A német Erlenbach céggel kötött stratégiai megállapodás eredményeként, Közép-Európa legkorszerűbb gyártástechnológiájával felszerelt gyára jött létre Kecskeméten. A fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártókapacitása többszörösére növekedett, termékpalettája pedig új termékekkel bővült. A projektben kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem, hiszen Magyarországon elsőként jött létre olyan üzem, amely EPS polisztirol-hulladékok újrahasznosításával, feldolgozásával foglalkozik.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hőplusz Rendszer Kft. 22 munkahelyet őriz meg, és további nyolc munkahelyet hozott létre.

Az üzemavatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is köszöntötte a Deutsch családot. Hangsúlyozta, hogy tavaly márciusban történt meg az alapkő letétele. Ehhez képest ma már termel is a gyár. Kiemelte, hogy Deutsch Endre és testvére, Deutsch Zoltán cégtulajdonosok az elmúlt két évtized során lépésről lépésre fejlesztették a vállalkozásukat, a profitot visszaforgatták, hogy egy versenyképes termelőegységet létrehozzanak. Majd pedig kiemelte a cég társadalmi felelősségvállalási szerepét.

A rendezvényen jelképesen elindították a termelést egy gomb megnyomásával, majd Deutsch Endre felajánlotta, hogy Lévai Jánosné képviselő választókörzetében négy lakás szigeteléséhez járul hozzá termékeivel a cég. A képviselő hírportálunknak elmondta, hogy a hétvégén rendezendő majálison dől el, kik is kapják a támogatást. Erre ugyanis eddig már több mint két tucat család jelentkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!