Beruházás

2023.10.12. 19:39

Több mint 250 millió forintból fejleszthetett az Acélhidak Kft. apostagi fióktelepén – galériával

Befejeződtek a versenyképességet növelő technológiai fejlesztések az Acélhidak Kft. apostagi fióktelepén. A projektzárón Bóka László, az Acélhidak Kft. ügyvezetője és Zakar Zoltán Apostag polgármestere mondott köszöntőt.

Lencsés P. Anna

Mintegy 253,55 millió forintból fejleszthetett az Acélhidak Kft. apostagi fióktelepén

Fotó: Lencsés P. Anna

A magyar tulajdonú, 2016-ban alapított Acélhidak Kft. középnehéz és nehéz acélszerkezetek, elsősorban hidak és egyedi daruszerkezetek gyártásával és helyszíni szerelésével foglalkozik, kiegészítve a kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokkal. Az üzem összes gyártóterülete több mint 5300 négyzetméter.

Bóka László ügyvezető elmondta, hogy a mintegy 253,55 millió forint összköltségű projekt célja az volt, hogy a géppark fejlesztésének köszönhetően az Acélhidak Kft. apostagi fióktelepén növelje gyártási kapacitását, gyorsabbá tegye az előkészítési, gyártási és minőségellenőrzési munkafolyamatait, így összességében magasabb hozzáadott értékű acélszerkezeteket állítson elő hatékonyabban.

Az Acélhidak Kft. által gyártott acélszerkezeti elemek megjelennek az ország legjelentősebb acélszerkezeti projektjein, többek között a Lánchíd felújításánál, a Nemzeti Atlétikai Központ gyalogos hídjánál, vagy az ország számos egyéb pontján épült közúti-, vasúti-, gyalogos és kerékpáros hidaknál, illetve speciális daruszerkezeteknél egyaránt.

– Az új eszközök a legmodernebb technológiát jelentik a fémszerkezet-gyártás terén. 

Beszerzésük, a termékpaletta bővítésével és a saját belső anyagvizsgáló-minőségellenőrző labor létrehozásával együtt, költséghatékonyabbá tette a működést, így növelte cégünk versenyképességét. 

Ezáltal lehetőség nyílt új partnerek kiszolgálására és arra, hogy az Acélhidak Kft. egyedi acélszerkezeteivel az exportpiacra is kiléphessen – tette hozzá Bóka László.

Zakar Zoltán polgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy az egész településnek fontos projekt rövid idő alatt valósult meg. A polgármester hozzátette, hogy sikeres vállalkozások nem csak a helyi adó miatt fontosak a településnek, hanem azért is, mert munkahelyeket teremtenek, ezzel is az Apostagon élő emberek életminőségének javulását szolgálják.

A zárórendezvény az üzem bejárásával, az új eszközök megtekintésével, majd a részvevők részére állófogadással ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!