Beruházás

2023.09.01. 14:55

A versenyképesség növelését is segíti a Dunavecse Kikötő Kft. nagy mértékű fejlesztése

A Széchenyi Terv Plusz program keretében 209,29 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Dunavecse Kikötő Kft. A fejlesztés egy új teleszkópos rakodógép és egy digitális közúti hídmérleg beszerzéséhez, egy 1944 négyzetméter alapterületű csarnok felépítéséhez, egy 45 KW teljesítményű napelemes rendszer telepítéséhez, valamint az emberi erőforrás fejlesztéséhez teremtette meg a lehetőséget a cég számára.

Gulyás Sándor

Az eszközberuházásokkal megvalósított fejlesztés fő célja a vállalkozás versenyképességének fejlesztése és növekedésének elősegítése.

Forrás: Beküldött fotó

A két hajóállással kiépített dunavecsei kikötő a város közvetlen határában, a Pentele hídtól körülbelül 400 méter távolságra található. Az eszközberuházásokkal megvalósított fejlesztés fő célja a vállalkozás versenyképességének fejlesztése és növekedésének elősegítése. A kikötő kiszolgálása, a folyamatosan növekvő áruforgalom, a két kikötőállás egyre gyakoribb egyidejű működése és a nagyobb anyagmozgatási munkálatok igényelték az új eszközök beszerzését.

A rakodógép teherbírása, emelési magassága a legjobb választás a nagy mennyiségű anyagmozgatási munkálatok során. Kezelője többféle feladat elvégzésre is hatékonyan tudja alkalmazni a gépet. Az új digitális közúti hídmérleg lehetővé teszi az áruk tömegének hiteles bruttó, nettó mérését. A két új gép használatával jelentősen több vevőt lehet majd kiszolgálni. Emellett a beruházás keretében egy 1944 négyzetméter méretű csarnok épült, melyet a jelenlegi és még inkább a jövőbeni logisztikai problémák kiküszöbölése indokolta. Szükség van ugyanis az áruk rövid ideig tartó tárolására és gyors, hatékony anyagmozgatásra. Az ingatlan beruházás csökkenti a munka csúcsokat és akkor is feladatot, bevételt generál, amikor nincs hajórakodás. Az épület villamosenergia ellátása egy 45 KW teljesítményű napelemes rendszer telepítésével, költséghatékonyan fog üzemelni.

A cég vezetője a tevékenység végzéséhez szükséges szakmai tudással, kapcsolatrendszerrel, humánerőforrás kiválasztására vonatkozó kompetenciával, cégvezetésre vonatkozó szakmai hozzáértéssel rendelkezik. Emberi erőforrás fejlesztésként a hatékony és optimális üzletmenet további fenntartásához egy külső pénzügyi tanácsadó szervezet is bevonásra került, valamint a munkavállalók kompetencia fejlesztése, képzése (kommunikáció és konfliktuskezelés, stresszkezelés) valósult meg. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 14 munkahelyet tud megőrizni. A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos átadása szeptember 12-én lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!