Bácska Gyöngye Szövetkezet

2023.08.29. 14:46

Üzemel a jánoshalmi gyümölcsfeldolgozó

Történelmi pillanatként aposztrofálta Czeller Zoltán polgármester a helyi termelőkből összeállt Bácska Gyöngye Szövetkezet működésében, a város ipari parkjának területén kialakított agrárlogisztikai központban megépült önkormányzati tulajdonban lévő zöldség- és gyümölcsfeldolgozó beüzemelését.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shuttertsock

A létesítmény zöldség- és gyümölcsfeldolgozóval, valamint hűtőházzal is rendelkezik. Az agrárlogisztikai központ új lehetőségeket, új utakat nyit nemcsak a gazdák számára, hanem a magyar élelmiszer- és a feldolgozóipar számára is. A beruházás utolsó lépéseként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert mintegy 797 millió forintból létrehozott hűtőház révén a jánoshalmi termelőknek, őstermelőknek, mikro-, kis- és középvállalkozásoknak lehetőségük nyílik a tárolásra, a szezonon túli értékesítésre, új piacokon történő megjelenésre. Ez pedig jótékonyan befolyásolja a helyi gazdaság volumenét és a foglalkoztatást.

A helyi termelőkből és gazdálkodókból álló Bácska Gyöngye Szövetkezet pályázaton nyerte el az üzemeltetés jogát, a szükséges engedélyek megszerzése után pedig beindulhatott a feldolgozás. A gyártósorról lekerült első gyümölcslevek pedig azóta a fogyasztók asztalára is oda került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!