Magyar Falu Program

2023.08.10. 15:16

A felújítási támogatások után újabb segítséget kapnak a vidéki kisboltok

A kiskunhalasi 5. számú választókerületben 413 millió forintból 13 kisbolt újulhatott meg a Magyar Falu Program keretében. Bácsszőlősön, Balotaszálláson, Borotán, Csikérián, Harkakötönyben, Kunbaján, Pirtón, Tataházán, Tázláron és Zsanán sikerült mostanra felújítani a helyi élelmiszerboltokat – közölte Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője. A vidéki kisboltok közben újabb mentőövet kaptak, ennek köszönhetően nem maradnak üzletek nélkül a kistelepülések.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Összesen 2783 falusi kisbolt kapott a napokban több millió forintos állami támogatást, az elnyert összegeket működési költségekre fordíthatják. Közöttük 661 olyan település van, ahol csak egyetlen kisbolt működik, így azok megmentése kulcskérdés. A napokban újabb programot indítottak, ezúttal a kistelepülési civil szervezeteknek hirdettek pályázati lehetőséget. Mindkét támogatási forma a Magyar Falu Programon keresztül jut el a kistelepülésekre – írja a magyarnemzet.hu.

Csaknem nyolcmilliárd forint működési támogatást utaltak ki a falusi kisboltok tulajdonosainak – közölte a lappal Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Ezzel minden érvényes pályázatot benyújtó, kistelepülésen működő kisbolt átlagosan majdnem hárommillió forint támogatást kapott a kormánytól a Magyar Falu Program keretében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!