Chocco Garden Kft.

2023.02.14. 11:20

Fejlesztette telephelyét a szabadszállási rágógumigyár

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő támogatásnak köszönhetően fejlesztette a tavalyi évben nagykereskedelmi tevékenységét a szabadszállási Chocco Garden Kft. A cég árbevétele, többek között ennek a beruházásnak is köszönhetően, megközelíti az egymilliárd forintot, melynek jelentős része az export piacokon talál helyet.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egész Európára kiterjedő forgalmazáson túlmenően az USA, Brazília, Közel-Kelet jelentik a fontosabb piacokat a termékeik részére. A vállalkozás egyik fő célja, hogy termékeivel újabb piacokat hódítson meg, valamint modernizálja a telephelyén lévő üzemet, ami Közép-Európa egyetlen klasszikus rágógumigyára. A rágógumi gyártás mellett jól ismert a cég a közönségdíjas zselés szaloncukráról, mely több évben is első helyen végzett a fogyasztói teszteken.

A pályázatnak köszönhetően új raktárakat épített a vállalkozás ügyfelei igényeinek magasabb színvonalon történő kiszolgálására, hatékonyabb, korszerűbb raktározási és csomagolási folyamatai elősegítésre.

 A beszerzésre kerülő eszközök (mint targonca, csomagológépek, raklapfóliázó gép) használatával, valamint a kibővülő raktározási kapacitásainak köszönhetően a raktárkészlet anyagmozgatási tevékenysége és a hozzá kapcsolódó csomagolási feladatok is hatékonyabban elvégezhetővé válnak. Ennek révén a logisztikai folyamatok felgyorsulnak, a cég kereskedelmi tevékenységi volumene javul. Rövidebb határidőkkel, nagyobb kapacitással tudja a vállalat végezni, a beszerzések eredményeként, a nagykereskedelmi tevékenységét.

Az elmúlt évben tapasztalt óriási alapanyag áremelkedések még inkább felhívták a figyelmet a sikeres készletgazdálkodás és az éppen-időben-elv fontosságára. A hatékonyságnövelés érdekében a vállalkozás megkezdte a megújuló energia felhasználási arányának növelését és a telephely energetikai modernizálását is a napelemek telepítésével. A beruházást követően a piaci pozíciói további erősödésével és új vevők megszerzésével terveznek, így a cég fenntartható működése válik biztosítottá, melynek eredményeként a foglalkoztatott létszám hosszú távú megtartása is megvalósul – olvasható a sajtóközleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!