Bácsalmás

2021.09.22. 11:22

A gazdaság fejlesztése mellett döntöttek

Gazdaságfejlesztési és foglalkoztatáspolitikai szempontból is kiemelt jelentőségű beruházás megvalósításába kezdett Bácsalmás város önkormányzata.

Márton Anna

Fotó: Pozsgai Ákos / illusztráció

Az önkormányzat a település keleti részén kialakított iparterületen, a meglévő üzemcsarnok szomszédságában új üzleti infrastruktúrát hoz létre betelepülni szándékozó vállalkozás részére, pályázati támogatás igénybevételével.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Ipari Parkok, iparterületek fejlesztésére kiírt pályázati felhívásra benyújtott pályázatot a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint támogató 420 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A bácsalmási önkormányzat már a pályázat előkészítési szakaszában meghatározta a projekt céljait, tartalmi elemeit és költségvetését. A megvalósításra Bácsalmáson az 5501 országos közúttól délre található közművekkel ellátott iparterületen kerül sor. A fejlesztés eredményeként a tervek szerint két szerkezetileg és funkcionálisan is elkülönülő, de egymás mellé épített – ezáltal szükség esetén összenyitható – üzemcsarnok részből áll. Az üzemcsarnokhoz hasonlóan a több mint 310 négyzetméter alapterületű irodát és szociális helységeket is kialakítanak.

A bácsalmási önkormányzat célja ezzel a mobilitással, hogy a letelepülni szándékozó vállalkozások minél szélesebb köre számára tudjon használatba vehető ingatlant biztosítani. Az ipari fejlesztés további célja a helyi álláskeresők részére új munkahelyek teremtése. Ennek mértéke a pályáztatás útján kiválasztott majdani bérlő, vagy bérlők igényei és elképzelései alapján kerülnek meghatározásra. A tervek szerint az építési munkák megkezdésének várható időpontja jövő március eleje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!