Bajai Járás

2021.07.18. 17:31

Visszaadják a pénzt a településeknek

A kormány az előző év végén döntött arról, hogy elengedi az iparűzési adó felét a kis- és középvállalkozások számára 2021. január 1-től. Ezt a kiesett összeget a kormány most pótolja az önkormányzatoknak.

Márton Anna

Zsigó Róbert állalmtitkár, baja és térsége országgyűlési képvielője

A vállalkozásoknak biztosított iparűzésiadó-kedvezménynek megfelelő összeget a települések két egyenlő részletben, 2021 júniusában és októberében kap­ják meg. A döntés minden 25 ezer fő alatti települést érint.

A választókerületben a támogatás 24 községet és falvat érint, melynek együttes összege meghaladja a 200 millió forintot. Vaskút több mint 19 millió forint, Sükösd közel 30 millió, Érsekcsanád mintegy 15 millió forint támogatásban részesül.

– Az ellenzéknek azon állítása, hogy a kormány ellehetetleníti az önkormányzatokat, nem igaz – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Hozzátette: a kormány nem csak ezzel a támogatással, hanem több pályázattal is segíti a vidéki településeket. A Magyar Falu Program keretében pár nappal ezelőtt született a döntés, hogy 310 millió forintot útépítésre fordíthatnak – mondta Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!