fejlesztés

2021.02.15. 17:30

Több fejlesztés is befejeződött Bátmonostoron

Bátmonostoron több fejlesztés is a befejező szakaszba jutott. Az átadásokat tavaly októberre tervezték, de a koronavírusos időszak miatt akkor erről lemondtak.

Márton Anna

Balról Vedelek Norbert, Béleczki Mihály és Zsigó Róbert a sportcsarnokban

Forrás: Petőfi Népe

Béleczki Mihály polgármester a napokban Zsigó Róbert államtitkárral, a térség országgyűlési képviselőjével és Vedelek Norberttel, a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat alelnökével megtekintették a legújabb beruházásokat, amelyek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, illetve a Magyar Falu Programból valósultak meg.

A közel 300 millió forintos fejlesztés részleteiről a polgármester tájékoztatott.

– A pályázatok közül kiemelném a közlekedésfejlesztési beruházásunkat, melynek során hat buszöböl teljesen megújult, három helyre buszvárókat helyeztünk ki, valamint megvilágított gyalogátkelőhelyet is kialakítottunk, ezzel segítve az utazóközönséget.

A fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 25 millió forinttal támogatta. Továbbá kiemelném a konyhafelújításra nyert közel 70 millió forintos pályázatot, melyből megtörtént a teljes hőszigetelés.

A Magyar Falu Programban 26 millió forintot nyertünk a Gábor Áron és a Hunyadi János utca felújítására. Ugyancsak a Magyar Falu Programból újíthattuk fel a ravatalozót is, erre 16,5 millió forintot fordíthattunk. Közterületi karbantartáshoz eszközbeszerzés során további 15 millió forintot nyertünk – sorolta a polgármester.

Balról Vedelek Norbert, Béleczki Mihály és Zsigó Róbert a sportcsarnokban
Fotó: Petőfi Népe

Elhangzott továbbá, hogy a sportcsarnok felújítására közel 138 millió forintot pályázott a település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

– Azt gondolom, hogy van mire büszkének lenni a bátmonostoriaknak, mert nagyjából 300 millió forintnyi fejlesztés valósult meg, vagy folyamatban van éppen. A konyhafelújítás, az útfejlesztés és a buszöblök modernizálása mellett a sportcsarnokot is korszerűsítették: kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték az épületet. Ez mind-mind olyan fejlesztés, ami ahhoz járul hozzá, hogy Bátmonostoron is jobb legyen élni – mondta Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a beruházások megtekintését követően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!