Segítenek a vendéglátóhelyeknek Kecskeméten

Idén a vendéglátóipari előkertek után nem kell közterület-használati díjat fizetni – közölte kedden közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Szemereyné Pataki Klaudia két keddi döntését is közzétette " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. Egyrészt a vendéglátóipari egységeknek és a rendezvényszervezőknek ez év január 1. és december 31. között a vendéglátóipari előkertek után nem kell közterület-használati díjat fizetni (szerződéskötés azonban szükséges).

Emellett a polgármester kéri, hogy azok az önkormányzati tulajdonú cégek, intézmények, amelyek idén fesztiválokat, kitelepüléssel járó rendezvényeket, vásárokat szerveznek, a kecskeméti székhellyel rendelkező gazdasági szereplők esetében tekintsenek el a kitelepülésért fizetendő díjtól.

A bérleti díjakról még nem jelent meg a kormányrendelet

A múlt heti kormányinfón elhangzott, február 1-je és május 31-e között nem kell bérleti díjat fizetni az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokban működő kávézóknak, éttermeknek, konditermeknek.

Megkerestük az önkormányzatot, mindez Kecskemétet miként érinti? Hány étterem, kávézó, esetleg konditerem van önkormányzati tulajdonú ingatlanban, és ezek összesen mekkora bérleti díjat fizetnek havonta, a bérleti díj kiesése hogyan érinti a várost? Azonban kiderült, az erről szóló kormánydöntés még nem jelent meg a Magyar Közlönyben, a pontos szabályok így még nem ismertek.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!