KECSKEMÉT

2020.03.13. 07:00

Mercedes-gyár: az ellátási láncok jelenleg biztosítottak

Jelenleg nem tudnak pontos értékelést adni a koronavírus üzletmenetre gyakorolt ​​hatásáról, az ellátási láncok biztosítottak – közölte a Baon.hu érdeklődésére a kecskeméti Mercedes-gyár.

Hraskó István

Kecskemét, 2018. október 26. Duális képzésben részt vevõ diák a Mercedes-Benz Academy, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új képzési központjában Kecskeméten az átadási ünnepség napján, 2018. október 26-án. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Csütörtökön megkerestük a kecskeméti Mercedes-gyárat, hogy a koronavírus-helyzet miatt milyen intézkedések léptek életbe az üzemben. Érdeklődtünk, vannak-e külön erre a helyzetre hozott szabályok, protokollok, mit lehet tudni a fertőtlenítésekről és a dolgozók védőruházattal, maszkkal történő ellátásáról, otthoni távmunka keretében hány munkatárs tud dolgozni? Arra is rákérdeztünk, felmerült-e a gyártás kapacitásának csökkentése, milyen esetben kerülhet erre sor, és okoz-e gondot egyes alkatrészek utánpótlásában a Kínából indult vírus, lehetnek-e fennakadások amiatt a termelésben, mert nem áll rendelkezésre valamilyen alkatrész?

A válasz nagyon gyorsan, már csütörtök este megérkezett.

– Folyamatosan figyelemmel kísérjük a koronavírus terjedéséről szóló információkat annak érdekében, hogy bármikor reagálhassunk a dinamikusan változó helyzetre, és intézkedéseinket ennek megfelelően alakítsuk. Jelenleg nem tudunk pontos értékelést adni a koronavírus üzletmenetre gyakorolt ​​hatásáról. Az ellátási láncok jelenleg biztosítottak. A lehetséges hatások az általános korona-helyzet alakulásától függnek. Szoros kapcsolatban állunk globális partnereinkkel – áll a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. levelében.

Közölték, munkatársaikat tájékoztatták a vírussal kapcsolatos tudnivalókról, annak tüneteiről, a megelőzés módszereiről, valamint a fertőzés gyanúja esetén követendő viselkedésről.

– Az érintett régiókba irányuló összes üzleti utazást lemondtuk és a munkatársainknak azt javasoltuk, hogy ezekre a területekre magánutazást se tegyenek. Szorosan együttműködünk a magyar hatóságokkal, és intézkedések sorát vezettük be a megelőzés érdekében – tette hozzá a az autógyártó cég.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!