Testületi ülés

2020.02.28. 13:56

Elfogadta a testület Bácsalmás idei költségvetését

Kedden délután képviselő-testületi ülést tartottak a Bácsalmási Kulturális Központ oldaltermében, melyen a képviselők kéttucatnyi napirendi pontot tárgyaltak meg.

Juhász Jenő

A 2020. évi költségvetés elfogadásakor Németh Balázs polgármester elmondta, hogy az önkormányzat költségvetési főösszege 1 milliárd 937 millió forint. A bevételi és a kiadási oldal pontosan megegyezik, s így most már megalkothatják a költségvetési rendeletüket, amit a városatyák egyhangúlag elfogadtak.

Az írásos előterjesztésből kiderül, hogy beruházásokra 759 millió forintot, felújításokra pedig 130 millió forintot költhetnek ebben az esztendőben. A beruházásoknál folytatják a korábbi években megkezdett iparterület-fejlesztést 253 millió forintból, és az üzleti infrastruktúra fejlesztését 85 millió forintból. A 2020-as év felújításai között a helyi piactér fejlesztése és a Petőfi utca 60. szám alatti óvoda korszerűsítése szerepel.

A kisváros első emberének tájékoztatása szerint jelentős összeget, mintegy 370 millió forintot költenek a turizmus fejlesztésére. Többek között felújítják az egykori Siskovits-kúriát (Gyűjtemények Házát), tanösvényt alakítanak ki a Sós-tónál, turisztikai központot létesítenek a horgásztó mellett (volt rakétakilövőnél), fejlesztik a kékfestő szomszédságában lévő ingatlanjukat, és a Kossuth park látványosságát is növelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!