Érsekcsanád

2018.07.13. 14:07

Iparűzési adóból is kevesebb érkezett

Nem érte el a tervezett éves adóbevétel felét június derekáig a település, derült ki abból a beszámolóból, ami a napokban került a helyi képviselők elé.

Kubatovics Tamás

A csaknem 60 millió forintos éves tervhez képest 28,6 millió forint folyt be a község kasszájába. A legnagyobb eltérés a terv és a valóság közt a legjelentősebb bevételi tételt jelentő iparűzési adónál tapasztalható, a 35 milliós tervvel szemben 15,7 milliós bevételt könyvelhettek el, azaz 5 százalékos az időarányos elmaradás. A késedelmi pótlékok és bírságok jóval elmaradnak a kalkulálttól, alig a remélt bevétel harmadát érte el a fenti dátumig a település. A legjobb arányt a gépjárműadónál mutatták a számok, 9 milliós bevételi terv és 4,8 milliós bevétellel szemben.

Azzal is szembesülhettek a helyi képviselők, hogy iparűzésiadó-bevételeknél mekkora összeg esett ki a települési kasszából annak következtében, hogy belföldi, majd 2016-tól a külföldi útdíjként megfizetett összegek egy része levonható a helyben fizetendő adóból. Ez a lehetőség öt helyi vállalkozást érintett, 2017-ben 2,8, 2018-ban pedig csaknem 3,1 millió forintnyi összeget írtak le a vállalkozások, így 4,2 helyett 1,4, illetve 5 helyett 1,9 millió forinthoz jutott a község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!