Kecskemét

2018.04.04. 14:00

Agrárgazdasági Kamarai szolgáltató központ nyílt Kecskeméten

Megújult környezetben intézhetik immár a gazdák ügyeiket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legújabb, kecskeméti szolgáltató központjában, mely a kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának épületében kapott helyet. A felújított épület avatóünnepségét szerdán tartották, a szolgáltató központ tevékenységének legfőbb célja a tudás- és információátadás, valamint a gazdálkodók bürokratikus terheinek csökkentése.

Koós Kata

Kecskeméten is megnyitotta kapuit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szolgáltató központja, mely a kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának épületében kapott helyet. Az igazgatóság felújított épületének ünnepélyes átadását szerdán tartották. Gáspár Ferenc, a NAK megyei elnöke elmondta: a Tatár sori épület mindössze öt hét alatt újult meg több mint 15 millió forint kormányzati támogatás révén.

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott többek között dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.

– Úgy érzem, hogy ez a mai épületátadó, az itt lévő szakemberek biztosítják azokat a feltételeket, melyekre a gazdáknak a 21. században szükségük van. Ez a felújított épület a gazdáknak egy olyan tanácskozási, illetve gyülekezési pontja lesz, mely segíti őket a munkájuk ellátásában – mondta.

A rendezvényen részt vett Győrffy Balázs, a NAK elnöke is, aki elmondta: a megyei kamarának mintegy negyvenezer tagja van. A 119 településből 117 településen tartanak ügyfélfogadást a falugazdászok, hogy segítsék a gazdálkodók mindennapi boldogulását. Eddig országszerte kilenc NAK szolgáltató központ épült. Bács-Kiskun megye az első, ahol immár két központ is megnyitotta kapuit, Kalocsán és Kecskeméten. Nézetei szerint az agrárágazat tekintetében az elmúlt néhány évben komoly fejlődés tapasztalható.

Az átadó ünnepségen részt vett továbbá Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- vidékfejlesztésért felelős államtitkára, aki elmondta: eddig a kamara részére mintegy nyolcmilliárd forintot biztosított a tudásátadáshoz a kormányzat.

Májusban indul a jégkármérséklő- rendszer

Új szolgáltatással bővül jövő hónaptól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tevékenységi köre.

– Május 1-én indul az a jégkármérséklő-rendszer, melyre méltán lehetünk közösen büszkék, hiszen egy olyan szolgáltatással tudunk a tagság felé fordulni, mely a kamarai tagdíj tízszeresét képes minden évben értékben visszaszolgáltatni, hiszen nagyjából ötvenmilliárd forint az a termelési érték, melyet képesek leszünk évente megóvni – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Részletek a Petőfi Népe április 5-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!