kiskunfélegyháza

2018.03.23. 07:49

Napelempark épül a Bankfalu szélén

Napelemparkot épít Kiskunfélegyházán az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.

Vajda Piroska

A társaság a 0,5 MW-os teljesítőképességű napelemparkot egy közel 15 ezer négyzetméteres nagyságú önkormányzati földterületen valósítja meg. A Bankfalu mellett, a Délibáb utca mögötti területet jelölték ki erre a célra – tájékoztatta lapunkat Alács Miklós, az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályának vezetője.

Elmondta, a beruházás elindítása előtt a képviselő-testületnek módosítania kell a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot, mivel ezeket a projektterületeket „Különleges beépítésre nem szánt a kutatás-fejlesztés, a megújuló energiaforrások hasznosításának céljára szolgáló terület” kategóriába kell besorolni.

Azt is megtudtuk, hogy a napelempark a munkák befejezése után nem a helyi energiafogyasztást szolgálja ki, hanem a megújuló energiaforrás igénybevételével az MVM Zrt. hálózatába visszatáplálással része lesz az ország több pontjában egyszerre kialakítandó erőmű hálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!