Tündérszépek 2024

2024.03.31. 11:19

Mit tehetünk a narancsbőr ellen?

A Tündérszépek mindent megtesznek, hogy a szépségversenyen a legjobb formájukat mutassák, ehhez viszont fontos, hogy tudjuk: a szépség belülről fakad. A sokak által jól ismert mumus, a narancsbőr, ami ellen nehéz küzdeni, de korántsem lehetetlen. A témában tanácsot ad Dormánné Szabó Brigitta dietetikus.

Orosz Fanni Flóra

A narancsbőr kialakulásában genetikai hajlam, örökletesség, például a gyenge kötőszöveti állapot is közrejátszik, de természetesen ezen a ponton is fontos szerepet játszik az életmód és a megfelelő táplálkozás, mind a megelőzésben, mind a narancsbőr kezelésében. – hangsúlyozta Brigitta.  

Young,Woman,In,Towel,Making,Anti,Cellulite,Or,Lymphatic,Drainage
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az egészséges táplálkozás alapjait és részleteit pedig már részletesen kifejtette a dietetikus. Összességében fontos, hogy naponta 5 alkalommal fogyasszunk zöldséget-gyümölcsöt, melyek fontos vitamin, ásványianyag és rost források, de érdemes figyelni arra is, hogy a fehérlisztből készült termékek helyett válasszunk inkább teljes kiőrlésűt. Ami a húsokat és tejtermékeket illeti: válasszunk sovány, zsírszegény fajtákat. Ételkészítésnél is tartsuk be a zsírszegény formákat, például pároljunk, grillezzünk. És végül, de nem utolsó sorban fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, vagyis naponta próbáljunk 1,5-2 liter vizet meginni, hiszen a tiszta víz fontos szerepet játszik a méregtelenítésben, a hőszabályozásban, az ízületek védelmében, illetve a tápanyagok szállításában. 

A táplálkozás mellett kiemelt jelentőségű természetesen a testmozgás is, napi rutinként szintén csökkentheti a narancsbőr kialakulását, segítheti a kezelését.

Jelentkezz a Tündérszépek 2024 versenyre!

Idén ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már jelentkezhetnek a Bács-Kiskun vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek.

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Bács-Kiskun vármegye szépségei Csongrád-Csanád, valamint Békés vármegye hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!