Kecskemét

2024.02.26. 19:50

Zöldítési program: a társasházak lakóit is kertészkedésre buzdítják a Széchenyivárosban – galériával

Kecskeméten, a Széchenyivárosban vasárnap indult el az a program, melynek keretében soha nem látott zöldítési programot hajtanak végre a városrészben. A Széchenyivárosért Egyesület szervezésében megvalósuló roadshowhoz több támogató is csatlakozott.

Lizik-Varga Katalin

Több mint hetven személy vett részt az Együtt a zöldebb Széchenyivárosért nevű 10-12 alkalomból álló roadshow első állomásán, melyen a kertészkedés szépségeire és a zöldítés jótékony hatásaira hívták fel a széchenyivárosiak figyelmét. Az alkalmon a támogatóknak és a Széchenyivárosért Egyesületnek köszönhetően mintegy 150 árvácskát osztottak ki a helyieknek. Ezek nagy részét a társasházak előtti minikertekben fogják elültetni, de némelyek az erkélyeiket díszítik majd velük. 

Széchenyivárosért Egyesület, kertészkedés, zöldítés
Sok érdeklődőt vonzott a Széchenyivárosért Egyesület programja
Fotó: Beküldött fotó

A Gyenes Kertészet a gyönyörű virágok mellett ültetőtálcákat is adományozott, így azok a résztvevők is minden segítséget megkaptak, akik úgy döntöttek, hogy belevágnak a palántanevelésbe s később az erkélyükön ápolják majd növényeiket.

A palántázáshoz Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke személyesen ajánlott fel magokat, a városrész erkélyein ennek köszönhetően terem majd többek között paprika, paradicsom és fűszernövények is.

A rendezvényen 25 darab konténeres gyümölcsös növényt is kisorsoltak, melyeket a Hírös Kert ajánlott fel. 

A szerencsésebbek málna-, piszke-, berkenye-, áfonya- vagy sombokrot vihettek haza. Volt, aki például most hallott először az egyre népszerűbb mézbogyóról. Többek között a gyümölcs megismerése is alapot adott a beszélgetésre, eszmecserére.

A környéket összefogó ismerősök mozgósították egymást, az összefogásuk jegyében nagyon kedves, baráti hangulatú összejövetellé sikeredett a program − hangsúlyozta Laczkó-Zsámboki Angéla, aki kiemelte, hogy a jövőben szívesen fogadja a széchenyivárosi lépcsőházak előtti zöldítéssel kapcsolatos tanácsokat és kéréseket, valamint a minikertek létesítésében is szívesen részt vállal.

Mint mondta, szeretettel várja a lakók vagy a közös képviselők jelentkezését, észrevételeit, hogy segíthessen. Hozzátette, hogy a lakók igényeihez mérten szívesen igazítja a roadshow helyszíneit is. Az elnök hangsúlyozta, hogy a program az egyesület anyagi hozzájárulása és a támogatók jószívű felajánlásai nélkül nem valósulhatna meg, ezért hálás mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy zöldebbé, virágosabbá és szebbé varázsolják a Széchenyivárost Kecskeméten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!