Kecskemét

2023.12.04. 11:20

Karácsonykor nem az ár, hanem a szándék a fontos – galériával, videóval

Az ünnepek körül hajlamos az ember túlköltekezni, pedig gyakran többet ér egy-egy kézzel készített ajándék – hívja fel a figyelmet Földiné Polgár Kriszta, aki az alkotást gyógyító terápiának éli meg.

Orosz Fanni Flóra

Földiné Polgár Kriszti kézzel készít ajándékokat

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Földiné Polgár Krisztinek mindig is kulcsfontosságú szerepet töltött be az alkotás az életében, és a kézművesség számtalan formáját kipróbálta már. Legutóbbi kedvencei például a pirográfiai módszerrel készített tárgyak voltak, viszont sajnos egy sérülés miatt ezzel fel kellett hagynia. Kriszti viszont nem csüggedt túl sokáig, ugyanis új szerelemre talált az epoxigyanta-öntésben is.  

Elárulta, hogy számára ez többet jelent, mint egyszerű dekoráció vagy emléktárgy, ugyanis hisz a művészet, a kreatívkodás gyógyító hatásában, és abban, hogy az alkotás által az ember hagy maga után valamilyen nyomot az utókor számára. Kriszti már rengeteg nehézségen túl kellett, hogy menjen az élete során, viszont sosem adta fel, és minden egyes akadályból ihletet merített. Az alkotás még a legrosszabb időszakokban is képes volt mosolyt csalni a saját és mások arcára is:

– Amikor többször nézel szembe a halállal, tényleg átértékelsz sok mindent. Van, akinek csak egy tárgy, de abban a tárgyban benne van a szívem és az életigenlésem. Remélem egyszer én is mosolyoghatok, ha valahol véletlenszerűen szembe jön velem egy általam készített ékszer – mondta.

Kriszti gyantaműveiben visszatérő motívumként szerepelnek az angyalkák, amiről elárulta, személyes vonatkozása is van.

– A tisztaságot, nyugalmat és a szeretetet jelenti. Hiszem, hogy a jók angyalokká válnak és ezért nincsenek véletlenek, mert minden okkal történik, amit onnan fentről irányítanak. Ezért is szeretek adni egy kicsit "magamból is" a kézművességgel, mert ahogy ugye már mondtam, a szeretet az, ami mozgat – mondta Kriszti, de azt is fontosnak tartja, hogy a karácsonyi ajándékozás ne a hatalmas költekezésről, hanem a szívből jövő szeretetről szóljon:

– Gondoljunk csak bele, kiskorunkba a szüleink mennyire örültek a saját kézzel elkészített ajándékoknak. Igaz, itt más kezek készítik, de azokban is benne van az az ajándékozó ideje és szeretete, az ajándékozottja felé – tette hozzá.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!