Soltszentimre

2023.10.04. 15:00

Nem jutott be a Séfek séfe szakácsverseny döntőjébe Balog Martin

Wolf András, a kék csapat vezetője nagyon várta a Nap Séfe kitűzőt, ám Balog Martin, a fülöpszállási Kígyósi Csárda 29 éves konyhafőnöke nem kapta meg, így kedden, hetedikként kiesett a TV2 Séfek séfe szakácsversenyéből. A séf nagyon büszke Martinra, hiába a kiesés, döntőben látta őt.

Gulyás Sándor

Martin mindvégig fegyelmezetten, nagy szakmai hozzáértéssel tette a dolgát

Forrás: TV2

Balog Martin, bár nagyon felkészült a versenyre, ám a válogatón ételét, a roston fogasfilét kecskesajtos puliszkával, nagyon elrontotta. A zsűri két tagja Krausz Gábor és Wolf András ennek ellenére bizalmat szavazott a fiatal szakácsnak, így bekerült a New York Kávéház séfjének csapatába. Martin kiváló csapattagnak bizonyult, fegyelmezetten, nagy szakmai hozzáértéssel tette a dolgát.

– Egyéniben kellett bizonyítanom. A feladat az volt, hogy kész ételekből, némi alapanyag hozzáadásával kellett egy menüt összeállítani. Füstölt tarjás lencseragut töltöttem palacsintába, a köret lencsemártás volt. A pulykahúsból pedig fasírtot készítettem. Desszertnek gesztenyepürét csináltam mascarponés habbal. A feladatot elvégeztem, de a zsűri értékelése szerint az enyém lett a legrosszabb. A végére elfogyott a lendület, kicsit csalódott vagyok. Az az érzés, hogy kiestem a versenyből elszomorít, de ez nem feltétlen tükrözi a szakmai hozzáértésem. Rengeteg dolgot tanultam, mit a későbbiekben hasznosítani tudok – fogalmazott Balog Martin. 

Balog Martin
Forrás: TV2

A fiatal szakács kedve a kiesés ellenére töretlen maradt. Az ősz folyamán, népszerűsítve a szakmát és a gasztronómiát, versenytársaival látványfőzéseket tartanak az ország több településén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!