Házi praktika

2022.11.01. 18:55

Használjunk szódabikarbónát az odaégett szennyeződések ellen!

Önnel is előfordult már, hogy odaégette az ételt? Így távolítsuk el a serpenyőből az odakozmált réteget!

baon.hu

Forrás: Shutterstock.com/illusztráció

Odakozmált megint valami a serpenyőben? Ne adjuk fel, nem kell kidobni! Ha szeretné, hogy ismét ragyogó legyen az edénye, vegye elő a szódabikarbónát és kövesse az utasítást! Fantasztikus ez az ötlet és a serpenyő ismét tökéletes lesz – írja a ripost.hu.

Íme a trükk!

Nagyanyáink esküsznek a szódabikarbónára, de ecettel együtt aztán tuti, hogy a legmakacsabb szennyeződéseket is lehozzák. Vessük be ezt a módszert, nem fogunk csalódni! Szórjuk a serpenyő aljára szódabikarónát, fedjük be vele a teljes égési területet. Adjunk hozzá az ecetet, ügyeljünk arra, hogy pezsegni fog, ne ijedjünk meg! Majd öntsünk rá egy kevés forró vizet és hagyjuk állni egy fél órára. Ha így sem jön le a szennyeződés, akkor tegyük fel a tűzhelyre, forraljuk fel a szódabikarbónás vizet és az ecetet, így már egészen biztos feloldja az odaégett réteget. Mossuk le az egészet forró vízzel a végén, és töröljük át. Ragyogni fog a tepsi!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!