Canteen

2022.07.11. 07:00

Dráma és pozitív élmények jellemezték a bajai családias étkezde első évét

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Canteen Baján, az Alvégen található új igényes családias étkezde. Volt rengeteg nevetés, sok dráma, pozitív és negatív kritika, kitelepülések, jeges kávézás, foglalta össze röviden az elmúlt időszakot Koch Renáta a fiatal tulajdonos, vezető.

Márton Anna

A Canteen csapata igazi összhangban dolgozik együtt

Fotó: Beküldött fotó

– Igazi összhang, ami köztünk van, a pultban és a konyhában is, ennek köszönhető a sikerünk. Tényleg azt érzem, hogy mindenki szívét-lelkét beleteszi a munkába. Sokat viccelődünk, megbeszéljük az élet nagy dolgait egymással és jó a légkör. Ezt valószínűleg a vendégek is megérzik, ez a mi előnyünk – mondta Koch Renáta, aki kezdetben is arra törekedett, hogy kellemes legyen az atmoszféra. 

– Én is olyan helyekre szeretek bemenni, ahol  jól érzem magam. Más városokban is csak ezeket a helyeket keresem fel. Fontos, hogy jó fej legyen a személyzet, pozitív energiát érezzek. Erre törekedtem én is a kezdetekkor. Akkor még Dékány Dalma barátnőmmel kezdtük, lakberendezőnk nem volt, mi voltunk a dizájnerek. Nagyon szeretem a zöld növényeket, ez is szembeötlő, ha valaki betér hozzánk. A séffel, Juhász Tamással, aki az unokatestvérem, közösen alakítjuk ki a kínálatot. Sikari Árpád a hagyományos magyaros ételeket készíti el. Tamást az extrém ötletei miatt imádják a vendégek – mondta Koch Renáta, aki hozzátette, hogy rendkívül bonyolult, kockázatos a napi menüztetés. Sokszor teljesen új ételkombinációt találnak ki, de a hagyományos ételeket kedvelőkre is gondolnak. Az üzleti, pénzügyi stabilitást említette meg Koch Renáta mint a jövőbeni legfontosabb célt. 

Koch Renáta fiatal tulajdonosként – aki egykor junior világbajnok triatlonista volt – ma a Canteen szíve. Nagyon nehéz a feladata, de úgy érzi, hogy megérte a fáradozást. Mint megtudtuk, örül, hogy kezd kultúrája lenni annak, hogy délelőtt beülnek az emberek reggelizni, kávézni. 

– Évekkel ezelőtt ez még nem volt jellemző, de ma már sokan szakítanak rá időt. Kicsit többen figyelnek arra, hogy reggel is szabad lazítani. Ami még hiányzik nekem, az a délutáni ücsörgés. Jó lenne, ha az is beleférne az emberek életébe, hogy napközben is megálljanak kicsit – zárta gondolatait Koch Renáta. 


 


 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!