Kígyós Horgász Egyesület

2022.04.02. 20:06

Rekordszámú számú horgász versenyzett Szabadszálláson

Több mint ötven horgász érkezett nagy várakozással a szabadszállási Nagytőzeg-tó partjára vasárnap, az óraátállítás reggelén, hogy versenyre keljen a tó halainak kegyeiért.

Gulyás Sándor

Illusztráció Fotó: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Kígyós Horgász Egyesület elnökségi tájékoztatójából a jelen lévő tagok megismerhették az előző évben végrehajtott feladatokat, elért eredményeket, melyek közül kiemelhető, hogy fokozott figyelmet fordít az egyesület vezetése a horgászat népszerűsítésére, az utánpótlás létszámának gyarapítására. Mint elhangzott, négy év alatt közel tízszeresére nőtt az egyesület gyermekkategóriájú horgászainak a száma, akik közül ezen a versenyen is tizenheten álltak rajthoz. 

 

Az év első versenye nem a fogási eredmények alapján kerül be a horgászévkönyvekbe, mivel ezen a napon nem nagyon haraptak a halak. Ez azonban nem szegte kedvét a zsákmányra éhes horgászoknak. A felnőttek versenyében az első halat Sztojka János fogta, a legnagyobb Parrag János horgára akadt. 

Az összes fogott hal súlyát tekintve a legeredményesebbnek Parrag János (4,41 kg) bizonyult, megelőzve Jóni Zoltánt (3,44 kg) és Veres Imrét (3,37 kg). Mellár Viktor (2,14 kg) a negyedik, Farkas Lajos (2,12 kg) az ötödik, Jóni Róbert (1,80 kg) a hatodik helyen zárta a versenyt. Gyermekkategóriában az első halat Czégány István Álmos fogta, a legnagyobb pedig Micsinai Tamás horgára akadt. 

 

Az összes fogott hal súlyát tekintve a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Micsinai Tamás (0,2 kg) állhatott, maga mögé utasítva Czégány István Álmost (0,2 kg) és Valkai Barnabást (0,14 kg). Az egyesület elnökségének döntése értelmében valamennyi gyermek horgász ajándékcsomagot kapott, a felnőtt versenyzők eredményeit kupával és vásárlási utalvánnyal jutalmazták. A következő egyesületi horgászverseny június 26-án, Kunadacson, a horgászcentrumban lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!