egészségfejlesztés

2020.09.26. 11:24

A mozgás örömével ismerkedhettek Izsákon

Horváth Péter

Egészségügyi szűréseket is végeztek tegnap Izsákon

Fotó: Bús Csaba

Három év alatt három megyében, a Dél-Alföld régió területén szeretné felébreszteni az emberekben a mozgás iránti vágyat a Röpke Kecskeméti Röplabda Egyesület a Tér-Erő-Nyerő-Életmód-Reform (TENYÉR) elnevezésű projektjében.

A program célja a felnőtt lakosság prevenciós szempontú egészségfejlesztése. Az előző két évben Békés és Csongrád-Csanád megye helységeiben végeztek, idén pedig Bács-Kiskun megye településein tartanak egészségügyi szűréseket, illetve a szabadidősport különböző mozgásformáival ismertetik meg a lakosságot.

Pénteken Izsákra, a sportcsarnokba érkeztek meg a szervezők, és az Ölelő Kéz Alapítvány munkatársai közreműködésével népszerűsítették az egészséges életmódot. Mészáros Adrienne, a Röpke Kecskeméti Röplabda Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezők gyűjtőjáratokkal ingyenesen juttatták el a kedvezményezett településekről jelentkezőket a programra. Ezzel igyekeztek közelebb hozni sportszolgáltatókat azokhoz a lakosokhoz, akik településeiken nem jutnak hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz.

Az érdeklődők kipróbálhatták a futballt és a röplabdát, egy kisebb kerékpártúrán vehettek részt, az Ölelő Kéz Alapítvány szakemberei pedig vérnyomást, vércukorszintet és testtömegindexet mértek, valamint életmódtanácsot adtak az érdeklődőknek.

A projektben külön figyelmet fordítanak az idősebb korosztályra, akik szenior­tornán élvezhették a mozgás örömét. A projektben a fogyatékkal élőkre is gondoltak, akik szintén megismerkedhetnek az egészségmegőrző mozgásformákkal. Ennek keretében intézményekbe is ellátogatnak a program munkatársai. Mészáros Adrienne elmondta, hogy nagy örömöt jelent a fogyatékkal élők számára, ha kipróbálhatják a különböző szórakoztató mozgás­formákat.

Egészségügyi szűréseket is végeztek tegnap Izsákon
Fotó: Bús Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!