Illetlenség

2024.02.27. 13:10

Berki Mazsi kiverte a biztosítékot követőinél

Illetlen viselkedéssel vádolják követői Berki Mazsit, aki súlyosan megsértette a buddhisták egyik legfőbb szabályát.

Baon.hu

A buddhista vallásban nagyon komoly szabályai vannak a templomlátogatásnak. Fontos a megfelelő ruházat, illetve a fotózkodásnak is szigorú szabályai vannak. A Buddha szobrokkal nem szabad fotót készíteni, tilos a Buddhával szelfizni is. A turisták olyan képeket készíthetnek, ahol háttal állnak, míg Buddha szemben helyezkedik el.

Berki Mazsi, nyaralás, fotózás, Buddha
Berki Mazsi illetlen viselkedése kiverte a biztosítékot követőinél
Fotó: ripost.hu

Berki Mazsi erről a szabályról nem tudott, így a nyaralásuk alkalmával készített fotókon a Buddha szoborral látható a képeken. Kedvesével a Fekvő Buddha Templomát látogatták meg, melyről követőinek is beszámolt közösségi oldalán.

Posztja alatt azonban olyan kritikát kapott, amire biztos nem számított:

Nem ártott volna kicsit tájékozódni utazás előtt. A Buddhával nem illik, nem szabad fotózkodni!

– egyik követője ezt a hozzászólást fűzte a poszt alá. Mazsi válaszolt a hozzászólásra:

„Kedves Erika, ezt úgy is lehetett volna, hogy Mazsi lehet nem tájékozódtál, de a Buddhával nem illik fotózkodni, csak maximum háttal. Vagy tudod… valahogy kedvesen. Voltam már Balin is korábban, de valahogy ez az információ elkerülte a figyelmem. A helyszínen pedig nem láttam ezt kiírva.  Viszont most már ezt is tudom, köszönöm, hogy megosztottad velem" 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!