Helyek

2006.09.26. 13:30

Kecskeméti Ifjúsági Otthon

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Kecskemét város gyermek és ifjúsági szabadidős intézménye. Sokrétű, gazdag kulturális programot kínálunk a gyerekek és fiatalok számára a belváros szívében.

BAON

 H-6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.
                   Tel/fax: 76/481 686, 76/481-523
                   Központi e-mail: [email protected]

                   

Az intézmény üzemeltetésében működik az Otthon Mozi és a város Parádfürdői Ifjúsági Tábora. A jogelőd Szalvay Mihály Úttörő és Ifjúsági Otthon - 1982-ben nyitotta kapuit.

A ház képzőművészeti és kézműves műhelyek, művészeti csoportok és számos öntevékeny közösség otthona. Rendszeresen teret adnak a tehetséges fiatalok közönség előtti bemutatkozásának: művészeti fesztiválok, találkozók, kiállítások keretében.

A kisgyermekeknek játékfoglalkozásokat és játszóházakat, színházi és bábelőadásokat, a diákoknak tanulást segítő és közéleti programokat, nyári táborokat, kirándulásokat szerveznek.

A 2004-ben felújított Otthon Mozi a vidéki art mozi hálózat jelentős intézménye. Arculatát a művészfilmek bemutatása és az ifjúsági vetítések jellemzik.

Egészségnevelési programjuk rendhagyó órái az életmód, ön- és társismeret, a személyközi kapcsolatok terén nyújtanak ismeretszerzési lehetőséget, míg a játékvár-program a természetes anyagokból készült logikai, ügyességi, népi sportjátékok gazdag eszköztárára építve teremt ideális feltételeket a szabadtéri gyermekprogramok számára.

A parádfürdői tábor a nyári vakáció idején alkotó és természetjáró táborok, év közben erdei iskolai, turisztikai és üdülő programok számára biztosít lehetőséget. Az ifjúsági szakemberek továbbképzését drámapedagógiai képzések és módszertani rendezvények szolgálják.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!