A sport nagy ünnepe

2024.04.17. 11:43

Magyarország már 150 kvótát szerzett a párizsi olimpiára

Száz nappal a párizsi játékok megnyitója előtt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is értékelte a magyar sport helyzetét, a kvótaverseny állását. Gyulay Zsolt, a szervezet elnöke kiemelte, hogy Magyarország már 150 kvótánál jár. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a csapatsportágak képviselőinek jelenléte mindig különösen fontos az ötkarikás játékokon.

MW

A női kézilabda-válogatott sikeres, százszázalékos mérleggel zárta a selejtezőtornáját

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Czinege Melinda

Egyre több sportágban ér véget az olimpiai kvótákért folyó versenyfutás, Olümpiában már meggyújtották a lángot: közeledik a sport nagy ünnepe, a XXXIII. nyári olimpia. 

Akadnak olyan magyar sportolók, akiknek alacsonyabb számot mutat a visszaszámlálás: az olimpiára múlt héten kvótát szerzett női kézilabda-válogatott már a megnyitó előtti napon megkezdi szereplését a házigazda és címvédő Franciaország ellen – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A női kézilabdások sikeres kvalifikációjával eldőlt, hogy a hagyományos csapatsportágakban négy csapatunk lesz érdekelt az olimpián, ez a szám 2004 óta nem volt ilyen magas.

Akkor, Athénban is a férfi- és női kézilabda-, valamint a férfi- és női vízilabda-válogatott vehetett részt. S májusban, Debrecenben még csatlakozhatnak a 3×3 kosárlabdások is a sorhoz – a női csapatunk kifejezetten jó esélyekkel száll majd harcba a kijutásért –, igaz, az egyénekre lebontott kvótaszámhoz ők kevesebbet (négy) tehetnek hozzá, mint a pólósok (nemenként tizenkettő) vagy a kézisek (nemenként tizennégy).

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is kiemelte a friss élményt, hogy 

a női kézilabda-válogatott sikeres, százszázalékos mérleggel zárta selejtezőtornáját, hangsúlyozva a csapatok jelenlétének fontosságát.

A legmerészebb álmaink is valóra válhatnak

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke egy nappal az olimpiai láng meggyújtása után elárulta, hogy ő több honfitársával együtt májusban vesz részt a fáklyaváltóban, miután a játékok egyik legismertebb jelképe megérkezik Görögországból Franciaországba, Marseille-be.

GYULAY Zsolt
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Gyulay Zsolt rátért a kvótaverseny állására is: 

Nagyon örülünk az elmúlt időszak kvótás eredményeinek. Százötven kvótánál járunk, ami a legmerészebb vágyainkat is kezdi felülmúlni

–mondta a MOB elnöke.

Megvan az esélyünk arra, hogy százkilencven körül legyen a magyar résztvevők száma. A vívók soha nem látott létszámban jutottak ki, újabb úszóink teljesítették az olimpiai szintet. A kézilabda az egyik legtöbb sportolót fogja adni az olimpiára, ilyen is régen volt

– örvendezett Gyulay Zsolt, aki azt is kiemelte, hogy a szervezet a jegyvásárlásban igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni a Párizsba készülő magyar szurkolóknak.

Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja hozzátette: 

a szurkolóknak meg kell becsülniük az idei ötkarikás játékokat.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Drága mulatság lesz a magyar szurkolóknak az olimpián kézilabdameccseket nézni

Igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlna a magyar kézilabda-szurkolóknak, ha a párizsi olimpián jegyeket akarnak vásárolni a magyar csapat meccseire. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy még a pontos kezdési időpontok sincsenek meg - írja az Origo.

A női csoportmérkőzések során a legolcsóbb, azaz a D-kategóriás jegyek (ezek az ülések vannak a legtávolabb a pályától) 24 euróba, azaz 9.500 forintba kerülnek. A C-kategóriás jegyek ára 50 euró (20.000 forint), a B-kategóriás jegyeké 90 euró, azaz 35 ezer forint, az A-kategóriásoké, azaz a legjob helyeké 140 euró, azaz 55 ezer forint.

További részletekről ITT olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában