Labdarúgó NB I

2024.02.10. 15:16

A Ferencváros hátrányból fordítva nyert Debrecenben

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati mérkőzései.

MW

Labdarúgó NB I - Debreceni VSC – Ferencvárosi TC

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat esti rangadóján.

A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek átvették a vezetést a tabellán a Pakstól, amely vasárnap lép pályára.

A mérkőzés kissé szerencsés debreceni góllal kezdődött - Manrique lövése megpattant egy ferencvárosi védőn -, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, mert bár többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a fővárosiak mégis egyenlítettek a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejesével. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de a gyors gólváltás után nem forogtak veszélyben a kapuk, mert mindkét oldalon kissé statikus volt a játék.

A második félidőt előbb Bárány, majd Wingo ígéretes lövése vezette fel, de előbbi esetben a labda célt tévesztett, utóbbiban pedig Megyeri hárított. Ezt követően ismét mezőnyjáték zajlott a pályán kevés veszélyes akcióval, mígnem a hajdúságiak ritmust váltottak a játékrész derekán, amit néhány perc leforgása alatt három hazai helyzet jelzett. 

A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mert a Ferencváros a szórványos ellentámadásai egyikéből kissé váratlanul vezetést szerzett Zachariassen fejesével. A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 12 114 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (74.)
sárga lap: Domingues (57.), Dreskovic (95.), illetve Makreckis (35.)

Debreceni VSC:
Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi - Szécsi (Joao Oliveira, 65.), Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 85.), Domingues (Úlfarsson, 76.) - Dzsudzsák, Bárány (Batai, 85.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz - Makreckis (Wingo, a szünetben), Cissé, S. Mmaee, Ramírez - Abu Fani (Botka, 81.), Maiga - Zachariassen, Stj. Loncar (Kodro, 72.), Marquinhos (Besic, 81.) - Varga B.

Kétgólos Fehérvár-győzelem az MTK otthonában

A Fehérvár 2-0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában, ezzel stabilan őrzi harmadik helyét a tabellán.

Többet birtokolta a labdát az első negyedórában a Fehérvár, amely már az első percben gólhelyzetbe került, majd a 15.-ben a vezetést is megszerezte a 19 éves Tóth Tamás révén. 

Csakhamar Stefanelli is betalált, szöglet után fejelt a hazaiak kapujába, ezzel a Fehérvár friss igazolása a második mérkőzésén a második gólját szerezte. Az MTK-nak is akadt lehetősége a gólszerzésre, de a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat magabiztos előnyt dolgozott ki.

A fordulás után a Fehérvár kontrollálta a játékot, még úgy is, hogy időnként átengedte a területet az MTK-nak. 

A hazai együttes nagy energiát mozgósított a szépítésért és a félidő közepén többször csak Tóth Balázs mentette meg a góltól a vendégeket. Karakó a 85. percben - Kastrati beívelésénél - 11-est ítélt a Fehérvárnak kezezés miatt, de végül VAR-vizsgálat után labdaejtéssel folytatódott a játék.

A vendégcsapat azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy az első félidőben a kapu előtt élesebb volt, majd szervezett játékkal őrizte előnyét, az MTK pedig összességében nem tudott komoly zavart okozni a fehérváriak védelmében.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
MTK Budapest-Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2839 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Tóth T. (15.), Stefanelli (25.)
sárga lap: Kata (20.), Hej (73.)

MTK Budapest:
Demjén - Hej, Kádár, Kocsis - Varju (Kovács M., 61.), Bognár, Kata, Horváth A. (Stieber, 61.), Kovács P. (Spalek, 80.) - Jurina, Németh K. (Molnár R., 92.)

Fehérvár:
Tóth B. - Serafimov, Spandler, Gergényi - Bese, Christensen (Pető, 94.), Csongvai, Katona (Kastrati, 63.), Schön (Kovács P.,94.) - Stefanelli (Berki, 70.), Tóth T. (Szabó L., 70.)

A Puskás Akadémia kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán

Puskás Akadémia 2-0-ra nyert a sereghajtó Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga huszadik fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A felcsúti együttes ezzel megszakította három találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és ideiglenesen feljött a negyedik helyre a tabellán. A Kisvárda egymás után harmadszor kapott ki, mindhárom alkalommal saját közönsége előtt.

Hatékonyabban és összességében jobban is futballozott az első félidőben a vendégcsapat, mint a hazaiak, akik ennek megfelelően kétgólos hátránnyal vonultak el a szünetre. 

A Puskás Akadémia kicsivel több mint negyedóra után egy szép támadás végén a válogatott Nagy Zsolt fejesével szerezte meg a vezetést, aztán újabb 17 perc elteltével Komáromi György szépen kivitelezett, és a kapufáról bepattanó lövéssel növelte a vendégek előnyét.

 Az előző körhöz képest jelentősen megváltoztatott kezdőcsapattal felálló Kisvárda nem tudott mit kezdeni a riválissal, amely 45 perc alatt kétszer találta el a kaput, a két gólnál.

A fordulás után a kettős cserével felfrissített hazaiak játéka valamelyest javulni látszott, bár a hivatalos statisztika szerint a labdabirtoklás pontosan 50-50 százalék volt.

 Hamarosan ismét kettős cserét hajtott végre a Kisvárda, amely egyre veszélyesebbé vált, de a Puskás Akadémia védelme megfelelően tette a dolgát. 

A folytatásban a felcsútiak az eredmény megőrzésére törekedtek, ennek megfelelően területet adtak át a hazaiaknak, akik ennek ellenére a szépítésig sem tudtak eljutni.


OTP Bank Liga, 20. forduló:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 0-2 (0-2)
Kisvárda, 1725 néző, v: Vad II
gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
sárga lap: Jovicic (40.), Lippai (54.), Filipovic (74.), illetve Soisalo (51.)

Kisvárda: Kovács M. - Stefan (Cipetic, 54.), Matic, Jovicic, Alic - Lucas (Wellington, 54.), Lippai - Filipovic (Ötvös, 82.), Mesanovic, Spasic (Camaj, a szünetben) - Ilievski (Nikolov, a szünetben)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Mondovics, 91.) - Batik (Szolnoki, 91.), Favorov - Komáromi, Plsek (Slagveer, 81.), Corbu (Nissia, 82.)- Soisalo (Brandon, 65.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában