Reptéri incidens

2023.06.05. 14:05

Félmillió forintra büntették az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét megtámadó szurkolót (videó)

Garázdaság miatt 500 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki egy olasz férfira, aki az Európa-liga budapesti döntője után társaival a játékvezetőre támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

MW

Az olasz csapat szurkolói a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla–AS Roma-mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt


Szerda este 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után a spanyol Sevilla tizenegyesekkel nyerte meg az Európa-ligát az AS Roma ellen. Az olasz csapat és szurkolói már a mérkőzés után is hevesen kritizálták az angol Anthony Taylor játékvezető munkáját.

Turin,,Italy.,26,November,2019.,Uefa,Champions,League,,Juventus,Vs
José Mourinho is élesen bírálta az EL-döntő játékvezetőjét
Fotó: Cristiano Barni / Forrás: Shutterstock

A most elítélt férfi csütörtök este fél nyolc körül több honfitársával együtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Sky Court galérián tartózkodott. Ugyanebben az időben ott volt – családjával együtt – a döntő játékvezetője is, akit többen felismertek, majd indulatosan számon kértek a bíráskodása miatt. Mivel az indulatok elszabadultak, a játékvezetőt és családját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság rendőrei a helyszínről kimenekítették – írták.

Az ítélet szerint a helyszínen maradtak között folytatódott a heves szóváltás, amelynek során a vádlott mások felé vizet locsolt, egy ember felé rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket.

Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre, hogy senki ne sérüljön meg, „a levegőből leütötte”. A konfliktus során senki sem sérült meg, ugyanakkor az olasz férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen – írták. 

A Fővárosi Törvényszék közölte, a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.
A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy kiskorú gyermekről gondoskodik.

A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Itt láthatja, ahogy kimenekítették a rendőrök a dühös szurkolók elől a játékvezetőt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában