Augusztus 19-27.

2023.02.26. 16:13

Ajándék belépőt kapnak a Sulihős program résztvevői a budapesti atlétikai vb-re

Ajándék belépőjegyekkel és további kedvezményekkel jutalmazza a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága azokat a diákokat, akik a minden magyarországi iskolában meghirdetett Sulihős program keretében részt vesznek az atlétikai eseményeken.

MTI

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó díjat ad át a BBU Föld alatti futáson, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság előprogramján a kőbányai Rottenbiller parkban 2023. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A vb megrendezésével a kormány és a szervezőbizottság nemcsak azt a célt tűzte ki, hogy ez legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága. Ez is fontos, hiszen felbecsülhetetlen értéket teremt a nemzetkép, a turizmus terén Magyarország és a magyar gazdaság számára. Legalább ilyen fontos, és a vb kilenc napján messze túlmutató cél, hogy a vb hatására minél több gyerek szeresse meg a sportot, ismerje meg az atlétikát, amely minden sport alapja, és kezdjen el sportosan, egészségesen élni

– mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki ott volt vasárnap Budapesten a világbajnokság előprogramjába is illeszkedő BBU Föld alatti futás versenyen és díjakat adott át a gyerekfutamok nyerteseinek.

Magyarország összes iskolájában április 3. és május 21. között rendezik a Sulihős programot, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon, a testnevelő tanárok szervezésében pedig iskolai versenyeket tartanak, ezzel több százezer gyermekhez eljuttatva az atlétikát. Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 ingyenjegyet biztosítanak számára az augusztus 19-i nyitónapra.

A program szervezői ajánlást fogalmaznak meg, hogy milyen számokban versenyezzenek a gyerekek, de a testnevelő tanárok ezen belül teljes szabadságot kapnak, milyen gyakorlatokat, feladatokat és kihívásokat választanak. A gyakorlatoknak az atlétikai versenyszámokhoz kell hasonlítaniuk. Amennyiben az iskola részt kíván venni a Sulihős programban, ezt jeleznie kell a világbajnokság szervezői felé legkésőbb március 17-ig a [email protected] e-mail címen.

Ezen túl amennyiben egy iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt és megszervezi, hogy a diákok csoportosan kilátogassanak annak bármely napján a délelőtti vagy az esti programokra, a szervezők 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a jegyek árából az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a belépőket. Ha egy iskola ezt a lehetőséget választja, úgy a [email protected] e-mail címen kell jeleznie szándékát a szervezők felé.

A vb-re augusztus 19. és 27. között kerül sor, várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, melyet több mint egymilliárdan követnek majd a közvetítéseken keresztül és több százezren a helyszínen. A jegyek a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon vásárolhatók meg, a szervezők pedig kedvezményes belépőket biztosítanak a szurkolói klub tagjainak, melyről minden információ megtalálható a hetkoznapihos.hu weboldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában