Tenisz

2023.01.20. 07:05

Fucsovics nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott Sinnertől, Bondárék búcsúztak párosban.

MTI

Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Fazry Ismail

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott a harmadik fordulóban pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 78. játékos a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozott, aki ellen 2/1 volt a győzelmi mérlege: 2020-ban az Australian Openen a magyar, a szófiai tornán pedig az olasz nyert, majd 2021-ben Wimbledonban ismét Fucsovics bizonyult jobbnak.

A negyedik csata – amelyre a 7500 férőhelyes Margaret Court Arenában került sor – két brékkel indult, majd az élete hatodik Australian Open-főtábláján szereplő nyíregyházi teniszező 2:2-nél is elvette a 21 esztendős olasz adogatását. Ez már elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez, majd a második játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak a 30 éves magyar akkor 4:4-nél brékelt.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére már csak egy szettre volt a nyolcaddöntőtől – ráadásul még soha nem kapott ki kétjátszmás előnyről –, ám dél-tiroli riválisa összeszedte magát, és innentől kevesebbet rontott. Egyre magabiztosabban ütött, az MTK játékosa pedig egyre kevésbé tudta irányítani a labdameneteket, és a hátralévő bő két órában már csak három gémet tudott nyerni. A nagy fordulatot hozó összecsapás 3 óra 45 percig tartott.

Ezzel Fucsovics nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét, amikor 2018-ban és 2020-ban nyolcaddöntőt vívott Roger Federerrel.

A harmadik szettől Jannik elkezdett hiba nélkül játszani, taktikát váltott, jól szervált, és variálta a játékot

– nyilatkozta a magyar játékos a Tennis 4U Facebook-oldalnak.

Ez ellen nem tudtam mit kitalálni pedig fizikálisan rendben voltam, és erősnek éreztem magam. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha így megvernek, akkor verjenek meg így, és úgy jövök le a pályáról, hogy gratulálok neki. Ezzel együtt örülök, hogy visszatértem, örülök az ausztráliai teljesítményemnek, ahol meg tudtam szorongatni egy top 20-as ellenfelet

– fogalmazott a sportoló.

A folytatásról szólva Fucsovics elmondta, most hazamegy, és néhány nap pihenőt tart, majd ismét sok kondiedzés és tenisz vár rá. Az év elején 190 ranglistapontot gyűjtött, a következő célja pedig az, hogy visszakerüljön a top 50-be.

Február elején jön a Davis Kupa, aminek azért is örülök, mert így plusz egy hetet otthon tudok tölteni. Nagyon szeretek hazai közönség előtt játszani, remélem, sokan kijönnek Tatabányán a franciák elleni selejtezőre. Nem mi leszünk az esélyesek, az ellenfélen lesz a nyomás, úgyhogy akár nyerhetünk is

– tette hozzá.

Eredmény:

3. forduló (a 16 közé jutásért):

Jannik Sinner (olasz, 15.)–Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

Bondárék búcsúztak párosban

Bondár Anna oldalán Greet Minnennel búcsúzott a női páros második fordulójában az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A magyar–belga duó – amely a nyitókörben  a 14. kiemelt lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et búcsúztatta – pénteken a svájci Viktorija Golubiccsal és a román Monica Niculescuval szállt szembe, és egy óra alatt kikapott.

Bondárék tavaly júniusban a negyeddöntőig meneteltek a Roland Garroson.

Összességében pozitívan értékelem ezt a melbourne-i hetet, mivel megszereztem az első egyéni főtáblás győzelmemet Grand Slamen, igaz, párosban sajnos nem a mi napunk volt ez a mai

– nyilatkozta a Hajdúszoboszló SE sportolója a Hungarian GP Facebook-oldalon.

Az ellenfél darabolta a ritmusunkat, ami nem feküdt nekünk, ez most így sikerült

– tette hozzá.

A folytatásról szólva a 25 éves magyar elmondta, hogy február végén Lyonban, majd Linzben versenyez.

Elég erősek ezek a tornák is, úgyhogy egyelőre a selejtezőben leszek mindenhol. Márciusban Indian Wells és Miami biztos, előtte még talán Mexikóban is elindulok. Tavaly voltam rengeteg helyen először, és már akkor is élveztem a WTA Tourt, ez most is így van, és remélem, még évekig így marad. A versenyek közül főleg Indian Wellst és a Roland Garrost várom

– fogalmazott Bondár Anna.

A felnőtteknél egyesben véget ért a magyarok számára az Australian Open, párosban pedig már csak Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic kétszeres melbourne-i bajnok duója van versenyben. A junioroknál Udvardy Luca szerepel majd.

Eredmény:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Viktorija Golubic, Monica Niculescu (svájci, román)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!