Labdarúgás

2022.07.13. 22:00

Könnyed ferencvárosi továbbjutás a BL-selejtezőben

A Ferencváros hazai pályán 5-1-re legyőzte a kazah Tobolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-1-es összesítéssel továbbjutott.

A zöld-fehérek 100. gólját a legrangosabb európai kupasorozatban Adama Traore szerezte a negyedik percben. A mali támadó bő negyedóra után duplázott, Aissa Laidouni 21. percben lőtt találata pedig végérvényesen eldöntötte a továbbjutást. A vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta, de erre a magyar bajnok a második félidőben a csereként beállt Fortune Bassey duplájával válaszolt.

Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben, a főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó: Ferencvárosi TC-Tobol Kosztanaj (kazah) 5-1 (3-1)

Groupama Aréna, 17 347 néző, v.: Jakubik (lengyel)
gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
piros lap: Muzsikov (81.)
sárga lap: Kovacevic (56.), illetve Muzsikov (78., 81.)
Továbbjutott: a Ferencvárosi TC 5-1-es összesítéssel.

Ferencvárosi TC:
Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic - Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) - Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré

Tobol Kosztanaj:
Mokin - Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic - Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) - Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)

A múlt heti gól nélküli első felvonást követően a Ferencváros azonnal egyértelművé tette, hogy mielőbb el akarja dönteni a párharcot. Az első percben ugyan a keresztléc még megmentette a Tobolt, de nem sokkal később Traoré fejjel már nem hibázott.

A folytatásban is nyomasztó fölényben futballozott a magyar bajnok, amely bő húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki, igaz, a harmadik találatra azonnal érkezett válasz a kazahoktól. Ez sem szegte kedvét a nagy lendülettel és elszántsággal játszó FTC-nek, amely akár öt-hat góllal is vezethetett volna a szünetben, ha kicsit élesebbek és koncentráltabbak a csatárai.

A ferencvárosi Adama Traoré (j4) gólja a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A folytatásra valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig lehetőséget teremtett a vendégakciókra. A Tobol szimpatikusan küzdött és próbálkozott rendületlenül, volt is néhány helyzete a kissé bizonytalan ferencvárosi védelemnek köszönhetően, de csak lesgólt szerzett, így a magyar továbbjutás egy pillanatra sem forgott veszélyben. Az FTC-nek is megvoltak a maga lehetőségei a második félidőben, ezek közül kettőt értékesített, amivel rendkívül magabiztosan lépett a következő körbe.

Határozottan és agresszíven futballoztunk az elejétől kezdve, ahogy azt terveztük. Jó egyéni teljesítmények is kellettek ehhez a magabiztos sikerhez

– értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője, aki szerint ilyen meccs után nincs oka elégedetlennek lenni bármivel is.

A következő ellenfelet illetően úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy ki kell elemezni a Slovan játékát. Majd hozzátette, hallott a két csapat közös múltjáról, éppen ezért abban reménykedik, hogy a múltban történtek nem befolyásolják negatívan a mostani párharcot.

A jobb csapat jutott tovább, valószínűleg az első kör legjobbja. Megpecsételte a sorsunkat az elrontott első húsz perc

– mondta Alekszandr Moszkalenko, a kazahok vezetőedzője, akinek saját bevallása szerint Belgrád után Budapest a kedvenc városa.

Borítókép: A ferencvárosi Aissa laidouni gólját ünneplik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!