Új táv, azonos cél

2022.04.28. 15:20

A párizsi olimpián is vízre szállna az Adolf, Fejes kenupáros

Egyelőre még bizonytalannak látja a jövőt az olimpikon Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros, amely azonban egyértelmű céllal vág neki a következő két évnek: szeretne ott lenni a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokon is.

A fiatal kettős – mindkét tagja 22 éves – tavaly, Tokióban a 11. helyen végzett C-2 1000 méteren úgy, hogy Fejes a betegsége miatt nem volt százszázalékos állapotban.

Most az M1 aktuális csatornának mindketten úgy nyilatkoztak, hogy stabilabbnak érzik magukat, mint tavaly ilyenkor, volt már közös párosedzésük is és bizakodva várják a versenyszezon kezdetét. Mivel – a nemzetközi mezőnyben kuriózumnak számító módon – azonos oldalon eveznek, sokat gyakorolják a rajtot, mert ez a stílus itt okoz elsősorban hátrányt, és szerintük már sokat javultak ezen a téren.

Nagyban befolyásolja a jövőnket, hogy az új ciklusban már az 500 méter a páros olimpiai szám

– mondta Adolf Balázs.

Egyelőre minden bizonytalan, hiszen ezen a távon van egy nagyon jó magyar egység, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám. Ez gyors szám, tőlünk még kicsit idegen, így ezt az évet, de talán még a következőt is arra kell szánnunk, hogy felgyorsuljunk és ötszázon is ütőképesek legyünk.

Az idény első versenyén, a május 19-22-én sorra kerülő racicei világkupán még mindketten egyesben indulnak – Fejes 500-on, Adolf pedig 1000-en –, de az egy héttel később rendezendő első hazai válogatón már párosban szállnak majd vízre.

Azt mondták, előnynek érzik, hogy a mostani ötkarikás ciklus rövidebb a megszokottnál, a tapasztalatszerző tokiói játékok után lendületben maradtak, és az a céljuk, hogy Párizsban is ott legyenek.

Közös munkájukat segíti, hogy most már Fejes Dániel is Adolf Balázs edzőjének, Pétervári Pálnak az irányításával készül.

Borítókép: Adolf Balázs és Fejes Dániel a férfi kenu kettesek 1000 méteres futamának döntőjében az európai olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen Szegeden 2021. május 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!