Vízilabda Eb

2020.01.07. 12:20

Szűkíti keretét Märcz Tamás

Märcz Tamás, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden tájékoztatja játékosait arról, hogy ki lesz tagja a budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő 13 fős csapatnak.

A szakvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában mondta el, hogy a vasárnap rajtoló tornára az eredetileg kihirdetett 17 fős keretből választ, nem csupán a múlt heti, olaszországi felkészülési tornára nevezett 15 játékos közül.

„Nagyon nehéz otthagyni valakit, mert szívemhez nőnek a játékosok. Ráadásul el kell mondjam, hogy nagyon jó teljesítményeket nyújtottak a játékosok, így a jó produkciók közül kell kiválasztanom azokat, akik mennek, és azokat, akik nem”

- árulta el Märcz Tamás.

A cuneói négycsapatos tornán látottakkal elégedett volt a kapitány, aki előzetesen nem tűzte ki célul a tornagyőzelmet, hanem azt szerette volna, hogy jó meccseket játszanak és játékba lendüljenek vízilabdázói. Elmondása szerint csapata teljesítette a célokat, két győzelemmel és a világbajnoki címvédő házigazdákkal játszott 14-14-es döntetlennel az élen zárt, méghozzá jó teljesítménnyel.

Märcz úgy látta, az amerikaiak és a görögök elleni győztes meccsek is kemény küzdelmet hoztak, az olaszokkal vívott vasárnapi rangadót pedig magas hőfokú összecsapásként jellemezte. Mint mondta, kemény párharcok zajlottak a vízben, melyek néha a sportszerűség határait is feszegették. A vasárnap éjszaka hazaérkezett gárda tagjai hétfőre és keddre pihenőt kaptak, szerdától viszont napi két-három edzéssel folytatják a munkát az Eb-rajtig.

„A kétnapos pihenő mindenképpen szükséges volt most, mert nem egész 48 órán belül a három meccs olyan nagy megterhelést jelentett, amekkorára az Eb-n sincs példa”

- indokolta a szabadnapokat a szakvezető.

A kontinensbajnokságnak a szokásosnál nagyobb a tétje az olimpiai kvóta megszerzésének lehetősége miatt. Az Eb-n a férfiaknál és a nőknél is egy-egy tokiói indulási jogot osztanak ki. A férfiaknál a kontinenstorna esélyesei közül Szerbiának, Olaszországnak és Spanyolországnak a helye már biztos a játékokon, a nőknél pedig csak a spanyoloké.

A tavalyi világbajnokságon negyedik helyen zárt gárda jövő kedden Törökország ellen kezdi meg szereplését a Duna Arénában, ahol két nappal később a vb-második spanyolokkal, január 18-án pedig Máltával találkozik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!