Női kosárlabda Eb

2019.07.02. 13:04

Székely Norbert: felejtsük el, hogy a britek nem tudnak kosarazni

A szövetségi kapitány óva intett az ellenfél lebecsülésétől, akikkel a magyar válogatott csütörtökön találkozik a belgrádi negyeddöntőben.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„Nagyon komoly játékerőt képviselnek, felejtsük el azt a sztereotípiát, hogy a britek nem tudnak kosárlabdázni. Rengeteg jó fizikummal rendelkező játékosuk van, másrészt néhányan az Euroligában edződnek, és ők különösen erősek tudnak lenni” – mondta a szakvezető a csapat belgrádi szálláshelyén.

„Igaz, hogy nincs nyolc-kilenc egyforma játékosuk, viszonylag szűkebb a rotációjuk, ami azt jelenti, hogy ki kell tartanunk az utolsó vérünkig, szerintem az utolsó percekben fog eldőlni a meccs” – fűzte hozzá.

A magyar válogatott edzése a női kosárlabda Európa-bajnokságon a Belgrád Arénában
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Székely Norbert úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz pszichés helyzetben vannak, mert a nyolc között nincsenek esélyesek, csak olyan csapatok, amelyek jó mentális állapotban érkeznek a szerb fővárosba.

A brit női válogatott 2011-ben jutott ki először Eb-re – a hazai rendezésű 2012-es olimpiára készülve -, ennek kapcsán a kapitány közölte:

„Rohamosan fejlődik az utánpótlás-nevelésük, emellett sok brit kötődésű játékost sikerült behozniuk a rendszerbe, akik nem a szigeteken szocializálódtak, hanem magas kosárlabdakultúrával rendelkező helyeken, például az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában.”

A szakvezető hozzátette, a spanyol Chema Buceta személyében a briteknek olyan kapitányuk van, akit a szakmában nem kell bemutatni, mivel a világ egyik legképzettebb és legsokoldalúbb edzője.

A nisi C csoportot megnyerő magyarok közvetlenül a legjobb nyolc közé jutottak az Eb-n, míg a B jelű kvartettben második britek hétfőn a montenegróiakat búcsúztatták a rigai nyolcaddöntőeben. A kosártörténelem első magyar-brit tétmérkőzése csütörtökön 12.30 órakor kezdődik a Beograd Arenában.

Forrás: MTI

Borítókép: Székely Norbert szövetségi kapitány a magyar válogatott edzésén a női kosárlabda Európa-bajnokságon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!