OTP Bank Liga

2019.02.23. 19:01

Megverte a Haladást a címvédő Vidi

Egyetlen gól döntötte el a mérkőzést.

Budapest, 2019. február 23. A felcsúti Bokros Szilárd (b) és Hegedûs Lajos a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. február 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

A címvédő MOL Vidi FC hazai pályán 1-0-ra nyert a sereghajtó Haladás ellen szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. Az éllovas Ferencváros saját közönsége előtt 4-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia együttesét, az Újpest hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Diósgyőr együttesét, a hazai pályán játszó Mezőkövesd 2-2-es döntetlent játszott a Kisvárdával, a Debrecen 2-1-re kikapott Pakson, a Honvéd pályaválasztóként pedig 2-1-re legyőzte az MTK-t Gyirmóton.

MOL Vidi FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Az első perctől kezdve mezőnyfölényben futballozott a Vidi, amely elsősorban beadásokkal próbálta feltörni a vendégek védelmét, de ez nem sikerült. Negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a játék, helyzet azonban sokáig egyik fél előtt sem adódott. A hazaiaknál Nego volt a legaktívabb, azonban passzai után Hodzic rendre célt tévesztett, míg a szombathelyieknél Habovda volt a legveszélyesebb, de betalálni ő sem tudott.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Vidi próbált irányítani, de egyáltalán nem jelentett veszélyt a zöld-fehérek kapujára. A hazaiak teljesítményén a 62. percben végrehajtott kettős csere sem segített, sőt az agilisan futballozó Ofosu kétszer is majdnem a vendégeket juttatta vezetéshez. A székesfehérváriak aztán megbüntették a kimaradt lehetőségeket, ugyanis egyetlen ziccerüket Kovács István gólra váltotta, majd a hátralévő időben biztosan őrizték meg minimális előnyüket.

Mezőkövesd-Zsóry FC – Kisvárda Master Good 2-2 (1-2)

Mezőkövesdi szempontból „hidegzuhannyal” kezdődött a találkozó, a letámadó vendégek ugyanis két szögletből szerzett góllal szűk negyedóra után jelentős előnyre tettek szert. A hazaiak húsz perc után tértek magukhoz, ezután átvették az irányítást, sikerült is szépíteniük, majd további lehetőségeik is voltak. A nézők számára élvezetes volt a küzdelem, jó volt az iram, és nemcsak a kövesdiek, a kisvárdaiak is veszélyeztették a kaput.

A második félidőt jobban kezdte a házigazda, kapufával indított, utána gyakorlatilag beszorította ellenfelét a térfelére. A védelem, és főleg Felipe egy ideig állta a sarat, aztán a brazil kapus csapattársa, Cukalasz csúsztatásánál már tehetetlen volt. Az öngól és az egyenlítés után látszott, hogy egyik fél sem elégszik meg a döntetlennel, mindkét együttes nagy erőket mozgósított a győztes találat megszerzéséért, de végül egyikük sem járt sikerrel.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)

Hazai fölénnyel indult a találkozó, amely már a hatodik percben góllá érett: Nwobodo beadása után Onovo lőtte a labdát mintegy tíz méterről a diósgyőri kapuba. A vezetés megszerzése után is támadásban maradt az Újpest, a DVTK védői sokszor az utolsó pillanatban mentettek a hazai támadók elől, a támadásvezetésre pedig nem sok energiájuk maradt: az első kapura lövésüket a félidő utolsó percében jegyezhették fel.

A fordulás után szinte azonnal megduplázta előnyét a házigazda csapat: Nwobodo újabb jó beadását ezúttal Nagy Dániel fejelte Bukrán hálójába. A folytatásban egymást érték a kisebb-nagyobb újpesti lehetőségek, helyzetek, a DVTK először a 67. percben a csereként beállt Tajti lövésével veszélyeztetett komolyabban: Pajovicot ekkor a felső léc mentette meg a góltól. Alig két perccel később tovább nőtt a lila-fehér előny, Burekovic szabadrúgásból talált be.

A hajrá még egy-egy Novothny- és Zsótér-gólt tartogatott, így az Újpest jó játékkal, nagy fölénnyel verte a DVTK-t, megszakítva a miskolciak nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatát.

Paksi FC-Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Az első félidőben kezdeményezőbbnek és valamivel veszélyesebbnek is tűnt a hazai csapat, amely többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye ellenére igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kidolgoznia.

Fordulás után mintha kicserélték volna a Debrecent: a vendégek előbb a kapufát találták el, öt perccel később pedig a vezető gólt is megszerezték. A paksiakat némiképp „felpaprikázta” az ellenfél találata, és előbb a debreceni kapus hathatós közreműködésével kiegyenlítettek, néhány perccel később pedig egy büntetőt értékesítve megfordították az állást.

A lefújásig a hazaiak megőrizték az eredményt, a játékvezetőnek azonban bőven akadt dolga az utolsó 20 percben, a meccs kilenc sárga lapjából ugyanis hatot ebben az időszakban osztott ki.

Ferencváros-Puskás Akadémia FC 4-0 (0-0)

A felcsútiak letámadásos taktikával közel fél órán át a mezőnyben tudták tartani a labdát többet birtokló házigazdákat, a támadójátékuk azonban erőtlen volt, Radó révén csupán egy helyzetük adódott. Ugyanakkor a lendületes – kapufáig is jutó – Petrjak vezérletével több helyzetet dolgozott ki a Ferencváros, melynek első gólját a szünet előtt les címén érvénytelenítette Farkas Ádám játékvezető.

Gyors gólokkal kezdte a második félidőt a házigazda csapat, amely négy perc alatt 2-0-ra elhúzott: előbb Gorriaran értékesített egy büntetőt, majd Petrjak centerezésszerű lövése perdült a felcsúti kapuba Bokros lábáról. Az 58. percben kontra végén talált be a házigazda – Nguen volt a gólszerző -, és a folytatásban visszafogott tempó mellett is biztosan őrizte előnyét. A későbbiekben a Puskás Akadémia némi mezőnyfölénybe került ugyan, de helyzetet nem tudott kidolgozni. Szignyevics révén viszont a hosszabbításban negyedik találatát is megszerezte az FTC.

A Ferencváros a győzelemmel visszavágott az ősszel elszenvedett 1-0-s vereségért a Puskás Akadémiának, amely vendégként továbbra is nyeretlen a fővárosi riválissal szemben: egy döntetlen mellett hatodszor maradt alul. A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 31 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Budapest Honvéd-MTK Budapest 2-1 (1-0)

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, negyedóra elteltével a Honvéd került enyhe mezőnyfölénybe, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, mivel az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, és az MTK védelme is jól zárt. A kispestiek a szünet előtt büntetőből szereztek vezetést, de a félidő hosszabbításában a kék-fehéreknek nagy egyenlítési lehetőségük volt, azonban Gróf kivédte Bognár 11-esét.

A második játékrész Honvéd-helyzettel indult, majd a vendégcsapat egyenlítésével folytatódott, ugyanis a kispesti nevelésű Torghelle már nem hibázta el az újabb megítélt büntetőt. Az MTK azonban nem örülhetett sokáig, mert Ben-Hatira ismét a támadóbb szellemben futballozó kispestieket juttatta előnyhöz. A hátralévő időben igyekezett az MTK, a hazaiak védelme azonban szervezettnek bizonyult, így Grófnak nem volt dolga, egy ízben pedig a kapufa segítette ki. A Honvéd gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de azokból sem született újabb gól.

Borítókép: a felcsúti Bokros Szilárd és Hegedûs Lajos a szombati mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!