NB I.

2018.09.15. 19:49

Nem volt hiány meglepetés végeredményben

Ez történt az OTP Bank Liga szombati, nyolcadik fordulójában.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az MTK ellen is folytatta jó sorozatát a Paks – Paksi FC-MTK Budapest 3-0 (1-0)

A hazai csapat sorozatban ötödik bajnokiján maradt veretlen – egyben másodszor nyert -, míg a budapestiek a mostani idényben először kaptak ki idegenben.

Az MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, a hazaiak inkább kontratámadásokra rendezkedtek be. Az első félidő felénél aztán alábbhagyott a fővárosiak lendülete, a Paks pedig Hahn János ügyes találatával megszerezte a vezetést. A gól után inkább a házigazdák támadtak, az MTK játéka nagyon pontatlanná vált.

A szünetet követően átadta riválisának a területet a hazai csapat, s a vendégek próbáltak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. A próbálkozás a játékrész közepén büntetővé érett, miután a sokat bizonytalankodó kapus, Nagy Gergely ismét hibázott. A 11-est azonban kihagyta Lencse László, ez pedig megzavarta a fővárosiakat, s néhány perccel később egy gyors akció végén megduplázta előnyét a Paks.

A hajrában nyomás alatt tartotta a hazai kaput a cserékkel felfrissített MTK, de ez nem hozott eredményt, sőt, az utolsó másodpercekben újabb paksi gól született.

Villámrajttal hazai győzelem Mezőkövesden – Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 4-2 (3-0)

A mérkőzés előtt negyven perccel nagy eső zúdult a pályára, de a kezdésre elcsendesedett, a játéktér pedig viszonylag jó állapotban maradt. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, illetve jószerivel minden támadásuk góllal zárult a találkozó elején: bő tíz perc elteltével 3-0-ra vezettek. Ezután taktikusan futballoztak, időnként pedig pontos passzokkal jutottak el a vendégek kapujáig és többször lövéssel fejezték be támadásukat. A diósgyőrieknek lett volna miért felpörögniük, de ettől messze voltak, nem jelentettek veszélyt a hazai kapura és időnként hátul is bizonytalankodtak.

A második félidő elején szépített, majd a játékrész közepén egy megpattanó lövéssel egy gólra felzárkózott a DVTK, így egy időre ismét nyílttá vált a mérkőzés. A mezőkövesdi Vajda aztán tíz perccel a vége előtt nagy gólt lőtt távolról, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. Sikerével a hazai csapat a negyedik helyre lépett előre a tabellán úgy, hogy csak hét mérkőzést játszott.

Elképesztő végjátékban győzte le a bajnok Vidit a Puskás Akadémia – Puskás Akadémia FC-MOL Vidi FC 2-1 (1-1)

A várakozásoknak megfelelően a bajnok futballozott fölényben az első félidőben, ugyanakkor a felcsútiak sem adták fel a támadások lehetőségét. Az első negyvenöt percet kemény összecsapások jellemezték, s mindkét oldalon értékesítettek egy-egy büntetőt.

A második félidőben is fehérváriak irányították az összecsapást, de az átütő erő ezúttal hiányzott a játékukból.

Negyedórával a vége előtt a Vidi elveszítette kapusát, Kovácsikot, aki összecsúszott Trajkovskival. A helyére beálló Tujvel a 83. percben ziccert védett, de két perccel később már ő is tehetetlen volt az új igazolás, az ecuadori De Jesús helyzeténél.

Kovácsik ápolása miatt is a játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó pillanatában egy kezezés miatt 11-eshez jutott a Vidi, az első büntetőt értékesítő Scepovic próbálkozását azonban Danilovic hárította.

Szőts ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá – volt, aki természetesen nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

Az Újpest legyőzte a Debrecent – Újpest FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a hétfőn 74 évesen elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusára.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak mezőnyfölényét a vendégek veszélyesebb két gólhelyzete kompenzálta. A 22. percben vezetést szerzett az Újpest – Nagy Dániel remek átlövéssel bombázott a hosszú felsőbe -, a kapott gól pedig megzavarta a vendégeket. A szünetig hátralévő időben a debreceniek semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura, de a játékot irányító újpestiek előtt sem adódott újabb gólszerzési lehetőség.

A második játékrészben a Debrecen bátrabban futballozott, ám játékában nem volt benne a gól. A csapatok döntően a tizenhatosok között küzdöttek egymással. Az Újpest támadójátékát a lefújásig a kontrák jellemezték, akciók kidolgozása helyett inkább fegyelmezetten védekezett.

Az Újpest immár hat forduló óta veretlen, a Debrecen pedig öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A hajdúságiak legutóbbi hat találkozójukon nem tudtak győzni a Megyeri úton, az Újpest házigazdaként két döntetlen mellett negyedszer győzte le a DVSC-t.

Idénybeli első sikerét aratta otthon a Kisvárda – Kisvárda FC-Szombathelyi Haladás 4-1 (2-0)

Az első félidőben végig a Kisvárda akarata érvényesült, a hazaiak irányítani tudták a mérkőzést, és a 18. percben megszerzett vezetést követően nem engedtek túl sok lehetőséget a vendégcsapatnak.

Fordulás után sem hagyott alább a Kisvárda lendülete, a hazaiak harmadik góljával pedig gyakorlatilag fél órával a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés. Bár a szombathelyiek szépíteni tudtak a hajrához közeledve, de erre is azonnal volt válaszuk a kisvárdaiaknak, akik megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A Honvéd legyőzésével nőtt a listavezető Ferencváros előnye – Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)

A kezdés előtt egyperces gyászszünetet tartottak Géczi István emlékére, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusa hétfőn 74 évesen hunyt el.

Az első félidőben a Honvéd bátran letámadta ellenfelét, a ferencvárosiak így jobbára a mezőnyben adogattak. A vendégek a 16. percben egy labdaszerzés után viszont gyors kontrát vezettek, és egy kiugratás végén Petrjak megszerezte a vezetést. A kispestiek mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a ferencvárosiaknak, de a házigazdák előtt csak egy lehetőség adódott a gólszerzésre, akkor N'Gog előbb legyűrte Leandrót, lövése azonban elakadt Dibuszban.

A második játékrészben fokozta a nyomást a vendéglátó, a Ferencváros beszorult a térfelére. A Honvéd fölénye azonban meddőnek bizonyult, Dibusznak nem kellett védenie. A hajrához közeledve cseréivel előbb a Honvéd, majd válaszként a Ferencváros váltott szerkezetet, de a játék képe és az eredmény sem változott.

A Ferencváros – a mezőnyben egyedül – továbbra is veretlen, az éllovas két döntetlen mellett a hatodik sikerét könyvelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!