Kulturális Örökség Napjai

2023.09.11. 18:59

Nyílt nap lesz a Sándor-palotában vasárnap

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 17-én, vasárnap ismét látogatható lesz a budavári Sándor-palota.

MW

Turisták nézik az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység kötelékébe tartozó Honvéd Palotaőrség őrségváltását a Sándor-palota előtt a Budai Várnegyedben, a Szent György téren

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

A Sándor-palota honlapján elérhető közlemény szerint, 

a látogatók 10 órától 18 óráig tekinthetik meg az épületet. 

A nyílt nap programjai a palota előtti Szent György téren kezdődnek, délben zenés őrségváltás zajlik Budapest Helyőrségzenekara részvételével, 10 órakor és 14 órakor pedig a Magyar Honvédség Központi Zenekara térzenével várja a közönséget. 

Az érdeklődők megismerkedhetnek továbbá a Sándor-palota történetével és megtekinthetik azt a szalont is, amelyben Novák Katalin négyszemközti megbeszélést folytatott Ferenc pápával a katolikus egyházfő magyarországi látogatása idején és 

azt is megtudhatják, hogy a köztársasági elnök hol fogadja a Magyarországra látogató államfőket,

 vagy épp hol adja vagy veszi át a nagykövetek megbízóleveleit - ismertették. 

Körbejárhatók olyan, évszázadokon át reprezentatív funkciót betöltő történelmi helyiségek is, mint a Tükörterem, a Mária Teréziát ábrázoló festménnyel díszített Vörös szalon, a Gobelin- vagy Boucher-teremnek is nevezett neobarokk bútorzatú Kék fogadószalon és az Empire szalon is. 

A belépés ingyenes és érkezési sorrendben történik, előzetes regisztrációra nincs lehetőség - olvasható a Sándor-palota közleményében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában