Premier

2023.09.22. 10:00

A János vitéz című darabbal tér vissza az Opera az Erkel Színházba

Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát szeptember 23-án, szombaton mutatja be az Erkel Színházban a Magyar Állami Operaház. A darabot négyszer tűzik műsorra, majd az Erkel Színház őszi évadában befogadószínházként működik tovább.

MW

A márciusi operaházi előbemutató után az Erkel Színházban debütál Kacsóh Pongrác daljátéka

Forrás: Magyar Állami Operaház

Fotó: Berecz Valter

A darab főbb szerepeit Boncsér Gergely (János vitéz), Kálnay Zsófia (Iluska), Sándor Csaba (Bagó), Hábetler András (francia király) Szemere Zita (francia királykisasszony) és Wiedemann Bernadett (mostoha) alakítja. Az Opera együtteseit Dobszay-Meskó Ilona vezényli, a Magyar Nemzeti Balett művészeinek koreográfiáját Vári Bertalan készítette.

A János vitéz című darab a márciusban megtartott operaházi előbemutató után az idei évadban szeptember 23-tól október 7-ig négy alkalommal látható. Ezt követően az Erkel Színház őszi évadában befogadószínházként működik tovább, műsorán számos könnyűzenei és dzsesszkoncerttel, valamint tánc- és musicalprodukcióval

– áll a dalszínház közleményében.

Részlet az előadásból
Fotó: Berecz Valter / Forrás: Magyar Állami Operaház

Mint a bemutatóról írják, az elveszett szerelem megtalálása mellett a hazatalálás foglalkoztatta a János vitéz színpadra állításakor Szabó Máté rendezőt, aki a humorban és drámaiságban egyaránt bővelkedő, a felnőtt- és a gyermekközönség számára is emlékezetes előadást kívánt színpadra állítani.

A közkedvelt daljáték fülbemászó dallamait az új változatban rajzos mesevilág kíséri Füzér Anni jelmezei, Horesnyi Balázs díszletei, valamint Huszár Dániel, Berkes Bálint és Czeglédi Zsombor vetítései nyomán.

A szeptember 23-án, 24-én, 30-án és október 7-én látható János vitéz előadásait követően október 8-án két nagy múltú brit rockzenekar, a Colosseum és az Osibisa lép fel, október 13-án és 14-én a Puskás, a musical, október 15-én két alkalommal pedig a Kőszívű - A Baradlay-legenda című produkció vendégszerepel újra a teátrumban.

Október 21-én és 22-én összesen négy alkalommal a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét feldolgozó Szabadakarat>>>> című koncertszínházi előadás látható. Ezt követi október 29-én az Ír Nemzeti Táncegyüttes fellépése a Rhythm of the Dance című produkcióval, majd november 5-én Tina Turner emlékkoncertnek, november 6-tól 9-ig pedig az Őszi Jazz Ünnep koncertjeinek ad otthont az Erkel Színház, ahol a Steve Gadd Band, Snétberger Ferenc, a Richard Bona Band és Patricia Barber lép fel.

Az őszi programsorozat november 10-én a Samaia grúz táncegyüttes Georgian Legend című műsorával zárul – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!