Európában egyedülálló

2023.03.20. 14:12

Rekord látogatottság: több mint ötmillióan keresték fel a Liget új létesítményeit (videó)

A Liget Budapest projekt keretében egy olyan kulturális intézményrendszer jött létre, ami sehol másutt nincs Európában.

A Liget Budapest Projekt keretében épült Magyar Zene Házának belső tere a Városligetben

Forrás: MTVA Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Liget Budapest Projekt keretében létrejövő intézmények több mint ötmillió látogatót vonzottak az elmúlt időszakban – ismertette a kormányzati csatornára feltöltött videójában Baán László. A projekt miniszteri biztosa emlékeztetett: a kormány szándékai szerint itt jött létre egyedül egy olyan komplex kulturális intézményrendszer, ami sehol másutt nincs Európában.

A zöldfelületek megújítása is nagy léptékben haladt együtt az épületek megújításával és fejlesztésével, és több mint negyedmillió négyzetméternyi területet érintett – közölte a miniszteri biztos. A látogatottsági számok a legnagyobb európai közparkokkal is összevethetők:

a kutyás élményparkokat egymillióan, a nagyjátszóteret kétmillióan keresték fel. A Magyar Zene Háza 900 ezer, a Millennium Háza 300 ezer, a Néprajzi Múzeum 200 ezer, a Szépművészeti Múzeum másfél millió látogatót fogadott.

A játszótéren különleges, nagy mászókarendszert alakítottak ki, amit imádnak a gyerekek, és amit kimondottan Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye ihletett.

Távlati cél lezárni és befejezni ezt a projektet, melynek az eddigi fejlesztéseken túl van egy záróköve, koronája, az Új Nemzeti Galéria – hangsúlyozta Baán László. Szerinte ha bárki Budapestre látogat, magyarok határon innen és túl, élvezhetik és büszkék lehetnek a megújuló Városligetre, hiszen olyan generációról generációra átadható új örökség jött itt létre, amely megőrizte a régi elemeket, megújította őket, miközben vadonatújakat is létrehozott világszínvonalon.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában