Tisztség

2023.02.01. 10:46

Závogyán Magdolnát nevezték ki a kultúráért felelős államtitkár posztra

Závogyán Magdolnát nevezte ki február 1-jei hatállyal kultúráért felelős államtitkárrá Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya szerdán az MTI-vel.

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Mûvelődési Intézet ügyvezetője beszédet mond a Nemzeti Mûvelődési Intézet új, a magyar kormány 3,18 milliárd forintos beruházásával létesített székházának avatásán a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben 2020. október 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Mint írták, Závogyán Magdolna 2012 előtt hat évig felelt a Békés Megyei Önkormányzat megyei fenntartású kulturális intézményeinek szakmai felügyeletéért, koordinációjáért és a megyei ágazati stratégiák kidolgozásáért. 

2012 és 2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója volt, majd 2018-tól ügyvezetőként irányította az intézményt. 

2015 és 2018 között Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szakterületért felelős helyettes államtitkára volt, a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokat követően a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői posztja mellett főtanácsadóként segítette a most leköszönő, kultúráért felelős államtitkár munkáját. 

Helyettes államtitkárként közreműködött egyebek mellett a kulturális alapellátás program megvalósításában, valamint a Kulturális Közfoglalkoztatási Program megalkotásában. 

Tevékenységéért 2012-ben Bánffy Miklós-díjban részesült, 2019-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át. 

Hoppál Péter február 1-től miniszteri biztosként folytatja a kulturális területen végzett kormányzati munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában