Erős felhozatal

2022.02.04. 06:00

Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítások a Szépművészeti idei programjában

A Szépművészeti Múzeum valaha volt legerősebb kiállítási programja az idei: a Szépművészetiben többek között Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítás, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Vaszary- és Art deco-tárlat várja a látogatókat, és 2022-ben teljeskörűen befejeződik a Szépművészeti épületének felújítása is – mondta el az intézmény sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Baán László hangsúlyozta: az április 8-án nyíló Bosch-kiállítás mintegy 90 műalkotást vonultat fel, köztük 11 saját kezű Bosch-festményt, ami a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét teszi ki. Ez a tárlat évtizedes távlatban is a világ legjelentősebb Bosch-kiállításai közé sorolható – emelte ki.

A főigazgató szólt a Szépművészeti Henri Matisse- és El Greco-nagykiállításairól is, az MNG programjára kitérve pedig az 1920-as, 30-as évek művészetét bemutató, Art Deco Budapest című kiállítást és a 24 frissen előkerült festményt is felvonultató Vaszary-életműtárlatot emelte ki.

A Liget Budapest projektben a Magyar Zene Háza után rövidesen megnyílik a Néprajzi Múzeum, ahhoz azonban, hogy a projekt valóban felkerüljön a világtérképre, szükséges az Új Nemzeti Galéria megépítése is – közölte Baán László.

Borítókép: Baán László főigazgató Paul Cezanne Cháteau Colombier látképe című akvarelljével a Szépművészeti Múzeumban 2022. február 3-án / MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában